Kultura

Kulturni bazar 2024

4. 3. 2024 avtor: Uredništvo
plakat

Organizatorji Kulturnega bazarja vabijo, da se jim pridružite v sredo, 20. marca 2024, med 8. in 19. uro v Cankarjevem domu v Ljubljani na nacionalnem medresorskem strokovnem usposabljanju Kulturni bazar 2024.

Program največjega strokovnega usposabljanja na področju kulturno-umetnostne vzgoje Kulturni bazar 2024 vključuje več kot štirideset dogodkov: predstave, filmske projekcije, predstavitve, predavanja, okrogle mize, delavnice in vodenja po razstavi, ki jih namenjajo strokovnim delavkam in delavcem ter študentkam in študentom z različnih področij (vzgoje in izobraževanja, kulture, zdravstva, sociale, okolja in prostora …). 

Osrednja tema bo Bivanje v sožitju – kultura in umetnost za varen in spodbuden svet. Skozi program bodo poudarili pomembno vlogo kulture in umetnosti pri ustvarjanju varne, spodbudne in vključujoče skupnosti, s poudarkom na vzgojno-izobraževalnem okolju. Predstavili bodo kulturno-umetnostne vsebine vseh področij umetnosti, ki naslavljajo bivanje v sožitju, hkrati pa bodo z različnimi kulturno-umetnostnimi dejavnostmi izpostavili primere dobrih praks različnih ustvarjalnih partnerstev na nacionalni in lokalni ravni. Tema odpira prostor za vzpostavljanje novih odnosov in vezi, in sicer tako med ljudmi kot tudi med različnimi področji našega bivanja (zdravje, okolje in prostor…).

Posebej toplo vabljeni na dogodek Prostori ustvarjalnosti mladih med 10.30 in 12.00 v Dvorani Alme Karlin. V pogovoru bodo razmišljali o prostorih ustvarjalnosti mladih, ki jih omogočajo vzgojno-izobraževalni zavodi, fakultete in kulturne ustanove, ter ki spodbujajo njihovo participacijo.

Na brezplačno strokovno usposabljanje se prijavite z e-prijavo, ki jo najdete na povezavi. Zaradi učinkovitejše organizacije, pa tudi zaradi omejitev udeležbe na posameznih dogodkih, prijavo posredujte čim prej, najpozneje do 13. marca 2024. Izpolnjena in poslana e-prijava je vaša vstopnica na izbrane dogodke, hkrati pa vam v primeru udeležbe v obsegu najmanj 8 šolskih ur omogoča pridobitev potrdila o udeležbi na strokovnem usposabljanju.

Vsak udeleženec in udeleženka si lahko izbere, kar ga strokovno najbolj zanima. E-prijava je potrebna tudi, če se želite udeležiti le posameznih programskih dogodkov.

Več o Kulturnem bazarju 2024 najdete na povezavi, za dodatne informacije lahko pišete tudi na e-naslov info@kulturnibazar.si.

Pridružite se jim na Kulturnem bazarju 2024 in spoznajte, kakšen pomen ima kakovostna kulturno-umetnostna vzgoja pri ustvarjanju varne, spodbudne in vključujoče skupnosti!

Dogodek je del Meseca kULture 2024, ki marca poteka v organizaciji Centra za obštudijsko dejavnost Univerze v Ljubljani ter v sodelovanju s članicami UL in Študentskim domom Ljubljana.