Vključenost

LUPA 2019

12. 9. 2019 avtor: Uredništvo

Nevladne organizacije nas spremljajo na vsakem koraku življenja, delujejo na vseh področjih življenja in s svojim delovanjem bogatijo družbo.

Včeraj, 11. septembra je v Ljubljani potekal vseslovenski Festival nevladnih organizacij LUPA. Na stojnicah ob Ljubljanici se je predstavilo več kot 90 nevladnih organizacij (NVO). Na dveh prizoriščih smo tako doživeli pestrost NVO ki, vsakodnevno opravljajo pomembno delo na raznovrstnih področjih in s tem bogatijo življenja vseh nas. 

Na zunanjem prizorišču je bilo živahno in pestro, veliko se je pelo, plesalo in rekreiralo. Na notranjem prizorišču, v Pritličju, pa so potekale projekcije kratkih filmov, predavanja in pogovori z nevladniki.

Letošnje LUPE se je udeležil tudi minister za javno opravo Rudi Medved. Sprehodil se je med stojnicami in v pogovoru s prostovoljci in predstavniki nevladnih organizacij izpostavil, da je njihovo delo pomembno in dragoceno. Festival nevladnih organizacij LUPA je letos potekal že 18. leto zapored, njegov namen pa je pokazati pestrost in razgibanost nevladnega sektorja ter njegovo družbeno vlogo.

Sprehodili smo se med stojnicami in nevladnike povprašali o pomenu NVO za vse nas.

TevžMladi za podnebno pravičnost: »Vsak izmed nas na svetu vidi stvari, ki bi jih rad spremenil in ravno nevladne organizacije se mi zdijo zelo primerna pot, da ljudje dosežemo spremembe.«

MijaZavod Apis