Mladinska politika / Zdravje

Mag. Dolores Kores: »Vem, da zmorete. Vem, da brez vas ne bomo zmagali.«

23. 10. 2020 avtor: Uredništvo

V Sloveniji je zaradi novega koronavirusa COVID-19 ponovno razglašena epidemija, saj je epidemiološka slika iz dneva v dan slabša. Zato je ob uvedbi novih ukrepov, ki v veljavo stopijo jutri, vse mlade nagovorila v. d. direktorice Urada RS za mladino mag. Dolores Kores:

 »Dragi mladi!

O nevarnem virusu je pred letom razmišljal le redko kdo. Danes nam kroji življenje na vsakem koraku, še najbolj nam spreminja načrte tam, kjer se najbolje počutimo: v brezskrbnem druženju s prijatelji in sorodniki, na prijetnih zabavah v lokalih, na prostem, ob praznovanju raznih obletnic in tudi v toplih objemih.

Sedaj ni več čas, da zgolj hrepenimo po dobrih starih časih, ampak aktivno pristopimo k oblikovanju naše prihodnosti, ki nam bo vrnila vse tiste brezskrbne družabne trenutke, ki jih tako zelo potrebujemo in želimo, pa se jim, če želimo zmagati,  moramo začasno odreči.

Ob epskih zmagah vseh naših mladih športnic in športnikov me vedno znova navduši njihova odločnost, da premagajo sami sebe in iztisnejo iz sebe zadnje atome moči, da zmagajo. Navduši me tudi nepopisno veselje vseh navijačev, ki se tako iskreno veselijo vsake zmage.

Želim, da zmagamo tudi mi. Želim, dragi mladi, da zberete vso moč, ki jo imate, uporabite vso kreativnost, ki jo premorete in izkoristite ves digitalni svet, ki ga obvladate ter za nekaj časa spoštujete fizično distanco, omejite število fizičnih stikov, ukrepate skladno z navodili zdravnikov in svoje aktivnosti v največji možni meri prenesete na splet.

Naj bo ta velika evropska vrednota solidarnosti v teh dneh še posebej izražena v dejanjih. Pred seboj imate celo življenje, neskončno veliko izzivov in veliko prijetnih trenutkov.

Zmagajte zase in drug za drugega, za mame in očete, dedke, babice, prijatelje.

Vem, da zmorete. Vem, da brez vas ne bomo zmagali.

Ko bomo za ciljno črto in bo virus premagan, bo čas za iskreno praznovanje in brezskrbne objeme.

Ostanite zdravi. Ostanite solidarni.«

Vir: Urad za mladino RS