Vključenost / Zabava in prosti čas

Medgeneracijsko se (z)družimo, lepši jutri ustvarimo

12. 4. 2024 avtor: Zavod MISSS
roke

Tudi letos smo se v našem mladinskem centru Skupaj v skupnosti z velikim veseljem pridružili pomembni akciji v sklopu Dneva za spremembe 2024 z naslovom Najbolj zlata je prostovoljska lopata, organizirani s strani Slovenske filantropije. Akcijo smo osnovali pod naslovom – Medgeneracijsko se (z)družimo, lepši jutri ustvarimo!

Na Zavodu MISSS letos dajemo poudarek na medgeneracijsko sodelovanje. Med otroki in mladimi želimo spodbuditi pomen medgeneracijskega sodelovanja, predvsem zato, da jih seznanimo s tem, kako lahko na svoj način pomagajo in doprinesejo k današnji družbi, ko pomagajo tistim, ki pomoč potrebujejo.

K druženju in ustvarjanju smo zato povabili vse generacije, mlado in malo manj mlado, otroke, mladostnike, njihove starše in stare starše, prostovoljce Zavoda MISSS, okoliške prebivalce in naključne mimoidoče ter okoliške organizacije, nagovorili pa smo tudi ustanove za starejše Dnevni center aktivnosti Dravlje, Dom upokojencev Roza Kocka in Dom starejših občanov Šiška.

Aktivnost je potekala v sproščenem vzdušju in prijetnih pogovorih dva dni: 2. in 3. aprila.

Medgeneracijsko smo se preizkusili v:

Dogodek je bil priložnost, s katero smo zopet potrdili, da imajo vse generacije, od najmlajše do najstarejše, veliko ponuditi druga drugi ter se v medsebojnem povezovanju in učenju bistveno in kakovostno razvijati.

Najlepša hvala vsem, ki ste s svojo udeležbo in dobro voljo prispevali k zelo pomembnemu elementu današnje družbe, tj. k pomembnosti medgeneracijskega sodelovanja!