Organizacije za mlade / Zabava in prosti čas

Mesec nepozabnih doživetji z MCD Blok

19. 8. 2020 avtor: Uredništvo

Realizacija poletnega počitniškega programa Mladinskega dnevnega centra (MCD) Blok je bila zaradi trenutne situacije letošnjega poletja “pod vprašajem”. A nenazadnje so se mladinski delavci MCD Bloka vseeno odločili, da je ravno po takšnem posebnem obdobju, ki je pustil za sabo kar nekaj posledic vseeno potrebno in zaželjeno izvajanje aktivnosti tako za njihove mlade udeleženci, kot njih same. Izvedba poletnega programa je bila seveda prilagojena aktualnim razmeram in je potekala brez težav.  

Po veselih in zadovoljnih obrazih mladih ob koncu programa, je bila to tudi edina prava odločitev, zadovoljno pripovedujejo mladinski delavci.

Namesto tradicionalnega tabora v prvem julijskem tednu so mlade udeležence odpeljali na slovensko obalo, natančneje v Strunjan, kjer so doživeli pravo morsko avanturo. Iz tedna v teden so postajali boljši v odbojki na mivki, neutrudno poskakovali v trampolin parku Ljubljana, njihov pogum in drznost pa so varno izzivali v adrenalinskem parku na Starem Vrhu. V Pravljični deželi Gorajte so se lahko spopadli v paintballu ter organizirali zabaven turnir v igrah brez meja. V sodelovanju s taborniki Rodu svobobnega Kamnitnika pa pripravili še dva taborniška dopoldneva, na katerih so osvojili osnovne taborniških veščin. Poskrbljeno pa je bilo tudi za glasbene in slikarske navdušence, z izvedbo likovne delavnice z akademsko slikarko Anjo Fabiani. Mamoru Sanou iz Burkine Faso pa je z delavnico igranja na tradicionalne afriške bobne djembe na grajskem vrtu poskrbel za intenzivno glasbeno doživetje. Enomesečno počitniško rajanje se je zaključilo na kranjskem odprtem bazenu.

Na vseh aktivnostih so jih spremljali naši redni prostovoljci, udeleženci projekta Erasmus+ Kids in action ter PUMO-o Škofja Loka.

Video reportažo julijskih avantur si lahko ogledate tukaj.

Vir in foto: Blok Familija