Zabava in prosti čas

Mladi iz Šentjurja aktivno preživeli zimske počitnice

19. 3. 2024 avtor: Mladinski center Šentjur
Mladi Šentjurčani uživali v aktivnih počitnicah

V tednu od 26. februarja do 1. marca je Mladinski center Šentjur organiziral počitniški teden. Pripravljen program je mlade pritegnil, da se udeležijo in prijavijo na aktivno ter produktivno preživljanje počitnic. Vsakodnevne aktivnosti smo izvajali od 10. do 14. ure.

Pestro dogajanje smo v ponedeljek pričeli kar v Aktivatorju, kjer so se najprej udeleženci spoznali in povezali med seboj. S pomočjo raznih iger so mladi prebili led, nato pa so se lotili delavnice razgibavanja. Delavnico Razmigajmo se z Anjo je vodila diplomirana kineziologinja Anja Bukovšek, s katero so mladostniki najprej diskutirali o pomenu gibanja za naše zdravje. Delavnica je potekala v sproščenem vzdušju, saj so mladostniki na ta način lahko pridobili koristne nove informacije in izvajalko delavnice povprašali o svojih težavah in pomislekih na gibalno-športnem področju.

Po končanem prvem delu delavnice, so udeleženci spoznali različne nove tehnike masaže, katera je pomembna za sprostitev napetih mišic. Po končani delavnici z Anjo so se najstniki lotili priprave in kuhe kosila. Kasneje, po izvrstno pripravljenem kosilu, so preostanek časa namenili igranju kviza.

Torkovo jutro so mladi pričeli z Actionbound igro, s katero so se lotili iskanja zaklada. Udeleženci so se razdelili v dve skupini in s pomočjo mobilne aplikacije prejemali navodila, ki so jih usmerjala do zaklada. Tekmovalce je k čim hitrejšemu odkritju zaklada motivirala tudi mamljiva nagrada, katero so zmagovalci prejeli na koncu. Ko sta obe ekipi prišli na cilj in so zaključili z igro, je sledila priprava kosila in po kosilu smo igrali družabne igre.

Naslednji dan, 28. februarja, smo se preživljanja počitniške srede lotili z igranjem Activity-ja in se kasneje z vlakom odpravili v Celje v sobo pobega Misterius. Po uspešnem pobegu smo se z vlakom odpravili nazaj domov.

V četrtek smo se odpravili v Ipavčev kulturni center v Šentjurju, kjer smo si ogledali filmski prvenec Žige Kukoviča Gepack. Po ogledanem filmu smo se odpravili v Aktivator, kjer smo si privoščili pico za kosilo in se preostanek časa zabavali s skupinskimi namiznimi igrami.

Zadnji dan, v petek, smo se z vlakom odpravili v Woop v Maribor, kjer smo doživeli obilo zabave. Najprej smo skakali na trampolinih in se preizkusili v različnih igrah (med dvema ognjema, dvoboj na trampolinih…). Kasneje pa smo svoje spretnosti preizkusili tudi v golfu, ki se sveti v temi.

Najstniki so se razdelili v dve skupini in znotraj skupine med seboj tekmovali, kdo zadane luknjo v čim manjšem številu udarcev. Po zabavnem doživetju so mladostniki svojo lakoto potešili v McDonald’s-u in se nato vrnili domov.

Zabavno preživet teden je najstnikom omogočal sprostitev in zabavo, ob kateri so izjemno uživali.

Celotno fotogalerijo slik iz dogodka si je mogoče ogledati tukaj.