Mladinska politika

Mladi, kaj manjka v vašem mestu?

29. 12. 2020 avtor: Uredništvo

V Mestni občini Novo mesto nastaja Strategija za mlade za obdobje od 2021 do 2030. Da bo ta čim bolj odražala potrebe mladih, ki v novomeški občini živijo, se izobražujejo ali že delajo, je delovna skupina za njeno pripravo vse mlade, stare med 15 in 29 let, pozvala, da izpolnijo anketo.

»Z odgovori mladih na vprašanja v anketi bomo lahko analizirali njihove življenjske okoliščine in potrebe, ter izvedeli, kaj se jim zdi v redu, kaj pogrešajo ter kaj si želijo izboljšati in spremeniti v naslednjem desetletju, da jim bo življenje v Novem mestu bolj prijetno,« so ob tem sporočili iz MO Novo mesto.

Delovno skupino je imenoval novomeški župan Gregor Macedoni, v njej pa je tudi vodja Regijskega NVO centra – stičišča nevladnih organizacij regije JV Slovenija Maja Žunič Fabjančič, ki je sodelovala že pri pripravi prejšnje strategije, ki se je iztekla z letošnjim letom: »Anketa je sicer daljša, saj želimo od mladih »iz prve roke« izvedeti, kaj pogrešajo na različnih področjih, denimo pri ponudbi študijskih programov, delu, stanovanjski politiki… Prav vsakega, ki je star od 15 do vključno 29 let, zato prosimo, da si vzame nekaj časa in izpolni on-line vprašalnik, da bo nastajajoča strategija temeljila na dejanskem položaju naše mladine in izrazila njihove konkretne želje oz. potrebe.«

Anketa, ki je na voljo TUKAJ, je anonimna in bo odprta do 4. januarja 2021.

Vir: Regijski NVO center – stičišče nevladnih organizacij regije JV Slovenija