Finance

Mladi mojstri financ

7. 12. 2023 avtor: Uredništvo
mladi

December je med drugim čas obdarovanja, nakupov, zapravljanja. Da bi znali v tem mesecu in v vseh drugih odgovorno ravnati z denarjem, smo že priporočali podkast epizodo o finančni izobrazbi mladih. Tokrat predlagamo ogled igrane mladinske nadaljevanke Mladi mojstri financ.

Serija je nastala v sodelovanju Uredništva otroških in mladinskih oddaj Televizije Slovenija z zunanjo produkcijsko hišo in Banko Slovenije, namenjena pa je finančnemu izobraževanju mladostnikov. V njej se skupina petih najstnikov na sodobne načine spoznava z osnovnimi finančnimi pojmi, kot so inflacija, obrestna mera, posojila, varčevanje, sodobni plačilni sistemi in podobno. Medtem ko se spoznavajo s pojmi iz finančnega sveta, se zapletejo tudi v različne dogodivščine.

Nadobudni sošolci se odločijo, da bodo tekmovali v napeti igri Banke Slovenije z obogateno resničnostjo. Zmagovalec bo le eden, glavno nagrado pa bo podelil guverner Banke Slovenije. V igri sodelujejo tudi njihovi največji tekmeci iz a-razreda. Komu bo uspelo? Oglej si serijo in boš izvedel!

Z igralcema Markom Engelmanom, ki v seriji igra Toma, in s Sofijo Lavrač Črnivec, ki igra Zalo, je javna radiotelevizija opravila kratek intervju.

Vir (tudi naslovne fotografije): Skit; MMC RTV Slovenija