Kultura

Mladi na mednarodnem festivalu sodobne umetnosti “Art Stays”

7. 8. 2020 avtor: Center interesnih dejavnosti Ptuj
razstava slik

Mednarodni festival sodobne umetnosti Art Stays že od leta 2003 prinaša na Ptuj in v okolico vrhunsko produkcijo domačih in tujih umetnikov, od najperspektivnejših mladih umetnikov do velikih imen sodobne umetnosti, posebno pozornost pa vsako leto nameni tudi mladinski ustvarjalnosti, že tradicionalno v sodelovanju s Centrom interesnih dejavnosti Ptuj (CID).

Z otvoritvenim vikendom, ki je Ptuj napolnil z vrhunsko umetnostjo, se je julija odvila že 18. izvedba festivala, ki poteka pod sloganom Brez tišine / No More Silence.

Zvok v svojih najrazličnejših pojavnih oblikah je bil tudi osrednja fokusna točka delavnic za mlade, ki so štiri dni potekale v CID-u pod mentorstvom Erike Vicari, Sare Korošec, Leonore Švagan in Narmeja Gragerja Lutariča. V svet zvokov so se potopili skozi spoznavanje značilnosti zvoka, iskanje zvokov v okolici, spoznavanje akustičnih pojavov s pomočjo eksperimentov, izdelovanje preprostih zvočil in ovitkov za zgoščenke ter celo lastnoročno izdelavo detektorjev EM valov.

Vir in foto: Center interesnih dejavnosti Ptuj