Prostovoljstvo

Mladi prostovoljci Evropske solidarnostne enote v času epidemije

3. 8. 2020 avtor: Zavod MANIPURA

Zavodu Manipura so v začetku marca sprejeli novo skupino mladih prostovoljcev, ki so se želeli udeležiti dvomesečnega programa solidarnostnih aktivnosti in izkustvenega učenja za mlade z manj priložnostmi.

Polni energije in pozitivnih pričakovanj so vsi skupaj uspešno pričeli z aktivnostmi, a že po desetih dneh se je situacija popolnoma spremenila. Vsak dan so se soočali z novimi omejitvami, sledilo je zaprtje letališča, med mladimi je začela naraščati tesnoba in zaskrbljenost staršev, ki so se v njihovih državah soočali s še strožjimi ukrepi in z resnejšo zdravstveno problematiko.

Od osmih udeležencev so se trije s pomočjo ambasad predčasno vrnili domov, ostali so se odločili, da se soočijo z neznanim in vztrajajo do konca. Takrat nihče ni pričakoval, da bo letalski promet za tako dolgo časa zastal in da bodo meje zaprte. Lina iz Litve, Catia iz Portugalske ter Arsena in Gulia iz Gruzije so tako zaradi višje sile pri nas ostali bistveno dlje, kot je bilo načrtovano.

Svoje vtise o tej posebni izkušnji so strnili v članek, ki si ga lahko preberete na tej povezavi. O preganjanju dolgčasa v času najstrožjih omejitev, pa so posneli kratek filmček, ki je dostopen tukaj.

Vir in foto: Zavod Manipura