Zabava in prosti čas

Mladi so se za tri dni odpovedali ekranom

29. 8. 2022 avtor: Zavod za mladino in šport Krško

Mladinski center Krško je organiziral tabor brez ekranov, na katerem so mladi preživeli brez ekranov, torej telefonov, tablic, televizije, računalniškega ekrana kar tri dni. Ne le, da so zdržali, a ekranov niti niso pogrešali. Kaj pa so počeli?

Odpravili so se v Orehovec pri Kostanjevici na Krki. Prvi dan, v sredo, so se najprej spoznali in sestavili pravila njihovega tabora. Kasneje so ustvarili kamp sami, posledično pa doživeli celo pustolovščino s sestavljanjem šotorov. Vsak izmed udeležencev je bil ponosen, ko je zagledal druščino šotorov. Naslednji dan so pogumno zagazili v sosednji hrib na pohod, ki je bil pravi izziv, popoldne pa so se osvežili v reki Krki, se naučili »supati« in veslati. 12. avgust, petek, zadnji dan tabora, pa je bil poseben dan – dan mladih, zato so ga na poseben način tudi proslavili, saj so se skupaj odpravili v kostanjeviško jamo in adrenalinski park Otočec. Mladi so se pogumno, iskrivo in neustrašno pognali čez številne ovire. Takšni pač so: pogumni, neustrašni in iskrivi – mladi. Vsak dan so skupaj pripravili vse obroke, med malicami pa so se posladkali z različnim sadjem. Zvečer so pekli na ognju hrenovke in koruzo, nekaj udeležencev pa je zaigralo na kitaro in ukulele ter popestrilo večer. Kljub temu da so imeli s sabo kar precejšnje število družabnih iger, pa so raje ob ognju delili zgodbe in drug drugega spoznavali.

Prav vsi so se zabavali ob različnih aktivnostih, za arhivske fotografije in fotografije za spomin pa smo poskrbeli čisto na začetku in na koncu, zato je ujetih trenutkov malo, a prav vsi so dragoceni.