Aktivno državljanstvo / Kultura

Mladinski časopis MARS v MC Krško

25. 11. 2022 avtor: Zavod za mladino in šport Krško

V Mladinskem centru Krško so ponosni, da lahko objavijo novico o izdaji že četrtega Marsa zapovrstjo.

Mars je sprva obstajal kot digitalni časopis, lani pa je dobil tudi tiskano podobo. Letos bodo v oktobru so bili priča drugi tiskani izdaji mladinskega časopisa Mars, urbano življenje mladih, ki so ga naredili prostovoljci Mladinskega centra Krško.

Mars vsebuje marsikaj – intervju o nenavadni reči, imenovani Yugo, prispevke mladih aktivistov o okoljski problematiki, kapitalizmu, delu, ljubezni, poeziji in prozi mladih literarnih ustvarjalk, izkušnje in dobre prakse programov Eramus+. Tudi žanri prispevkov so različni, saj so se prostovoljci lotevali intervjujev, reportaže, proznih prispevkov. Predvsem pa Mars vsebuje veliko dela, potrpežljivosti in časa. Sodelovalo je okoli 10 mladih, ki so pisali in z nami delili misli in čustva: Peter Einar Simič, Leon Likar, Nino Simončič, Sanja Spirić, Petra Jurečič, Zala Rostohar, Timotej Pavlin, Vid Resnik Rečnik, Patrik Marčetič in Urška Pisek. Letos se Mars baha s kar 40 strani vsebin.

Pregled, kreativni izraz ter največji delež dela je letos izvedel Oliver Radosavljević Kovač, maturant medijske šole v Celju. Oliver oziroma Oli, kot ga ljubkovalno kličejo, je ostro bdel na procesom – bil je sourednik, vodja procesa, gonilna sila.

Kaj je odlika takšnega časopisa? Da je vsakokrat popolnoma drugačen in raznolik, tako kot mladi, ki ga ustvarjajo. Želijo vam obilo užitka ob branju in vabljeni v Mladinski center Krško, kjer časopis dobite na njihovi info točki.

Mladinski center Krško, zanj Anja Krušnik Cirnski