Organizacije za mlade

Mladinski center Prlekije na nacionalni konferenci ob mesecu preprečevanja zasvojenosti

16. 11. 2020 avtor: Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center NVO, socialno podjetje

Mladinski delavci iz Mladinskega centra Prlekije so v začetku novembra sodelovali na 14. nacionalni konferenci  ob mesecu preprečevanja zasvojenosti, ki je bila v virtualni obliki. Naslov nacionalne konference je bil Skupaj zmoremo več – Opolnomočeni strokovnjaki – Opolnomočeni mladostniki.

Organizator konference je bil Nacionalni inštitut za javno zdravje, sodelovali pa so tudi predstavniki Ministrstva za zdravjeMinistrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Na konferenci je bilo virtualno prisotnih 356 prijavljenih. Tudi mladi iz Mladinskega centra Prlekije so z zanimanjem spremljali konferenco, saj se v času Covid 19 tudi oni soočajo z različnimi problematičnimi situacijami. Pojavilo se jim je vprašanje kateri so največji izzivi v prihodnje in ali so za to predvidena finančna sredstvaPo zagotovilih predstavnikov  ministrstev so finančna sredstva predvidena ali so že na razpolago.

Mladinski delavci iz Mladinskega centra Prlekije se bodo aktivno vključevali v črpanje teh sredstev saj želijo tudi oni veliko doprinesti k preprečevanju raznih oblik zasvojenosti. Čeprav trenutno zaradi epidemije z Covid 19 ostajajo na fizični distanci ostajajo povezani in se na vse načine ter po svojih najboljših močeh trudijo pomagati mladim iz njihovega okolja preprečevati zasvojenost.

Na nacionalni konferenci so mladi aktivno sodelovali s postavljanjem vprašanj. 14. nacionalna konferenca Skupaj zmoremo več je mladim mladinskim delavcem iz Mladinskega centra Prlekije odgovorila na veliko vprašanj in s tem pomagala pri reševanju nekaterih zagat, ki se jim pojavljajo pri delu z mladimi v današnjem času zaznamovanem z epidemijo Covid 19.

Vir: Mladinski center Prlekije