Organizacije za mlade / Zaposlovanje

Mladinski center Zagorje ob Savi vabi na dogodek »Kua bi u lajfi?«

20. 11. 2020 avtor: Uredništvo

V preteklem letu je Mladinski center Zagorje ob Savi dvakrat uspešno izvedel dogodek »Kua bi u lajfi?« – predstavitve poklicev za mladostnike in mlade po metodi Žive knjižnice. Tudi letos ga bodo izvedli, tokrat na platformi Zoom.

Namen dogodka je s predstavitvijo raznovrstnih poklicev olajšati karierno odločitev mladostnikov in mladih pri izbiri nadaljnjega šolanja. Učenci osnovnih šol in dijaki se bodo imeli priložnost pogovarjali s predstavniki poklicev in tako iz prve roke izvedeli, kako je potekala njihova izobraževalna pot. Prav tako bodo slišali, kakšne prednosti določen poklic ponuja, izzive, ki jih prinaša in druge zanimivosti.

Obiskovalci preteklih dogodkov »Kua bi u lajfi?« so bili navdušeni, saj so izvedeli veliko uporabnih informacij, ki v raznih brošurah in na spletu niso na voljo, ampak jih lahko izveš le od osebe, ki določen poklic opravlja. Predstavniki poklicev bodo tudi tokrat svoje poklicne zgodbe z veseljem delili z mlado generacijo.  

Vabijo vas, da skupaj z njimi spoznate različne poklice iz prve roke in to kar preko računalnika ali telefona!

Predstavitve poklicev bodo v soboto, 28. novembra, med 10.00 in 13.00, na spletni povezavi (geslo: MCZOS). Že sedaj pa lahko vse informacije spremljate na FB dogodku.

Ne zamudite priložnosti, saj vam lahko ponudijo nove možnosti!

Vir: Mladinski center Zagorje ob Savi