Neformalno izobraževanje / Šport

Mladinski voditelji 2024

13. 3. 2024 avtor: Planinska zveza Slovenije
mladi

Mladinska komisija PZS bo med 13. in 21. julijem organizirala neformalno izobraževanje Mladinski voditelji. Tradicionalno izobraževanje bo letos potekalo že 14.

Neformalno izobraževanje je namenjeno predvsem mladim nad 15 let (oziroma za zaključeno osnovno šolo). Izobraževanje združuje mlade z veseljem do gora, druženja in dela z mladimi. Udeleženci prejmejo znanje s področja planinske organizacije, poznavanja gorstev, opreme, tehnike, kulture, narave in dela z mladimi. Udeleženci s pridobljenim znanjem lažje efektivno pripomorejo v lastnih mladinskih odsekih in društvih. Na taboru se vsakoletno spletejo življenjske prijateljske vezi.

mladi
Mladinski voditelji ob učenju

Na tečaju bo izveden tudi tečaj za markaciste. Tako bodo udeleženci prejeli naziv “Markacist kategorije A”. Več o tečaju si lahko preberete na spletni strani Komisije za planinske poti. Prav tako bodo udeleženci lahko že opravili sprejemni izpit za planinske vodnike SD1.

“Na tečaju sem spoznal marsikaj novega in spoznal veliko fajn ljudi s katerimi se še vedno redno družimo. Izkušnje, ki sem jih prejel so mi pomagale pri mojem udejstvovanju v planinstvu.”

Tomaž, bivši udeleženec

Udeleženci po koncu tečaja postanejo pripravniki. Za prejem naziva morejo opraviti še seminarsko nalogo.

Ogledate si lahko tudi prispevek o lanski izvedbi tečaja.

Več o tečaju lahko preberete na naši spletni strani.