Izobraževanje

Na mladih turizem stoji

3. 11. 2020 avtor: Uredništvo

Turistična zveza Slovenije (TZS) je v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo in Centrom RS za poklicno izobraževanje organizirala festivala Turizmu pomaga lastna glava in Več znanja za več turizma, ki sta letos potekala na temo Festival naj bo.

Mladi iz vse Slovenije pa tudi tujine, so kljub pandemiji koronavirusne bolezni, pripravili kar 118 turističnih nalog s ciljem priprave inovativnega dogodka v domačem kraju in to po vzoru največjih že obstoječih festivalov.

V prvem mesecu letošnjega leta so mladi ideje za nova festivalska dogajanja še uspeli predstavili na turistični tržnici, v spomladanskih mesecih pa žal niso več imeli te sreče. So bili pa zato še toliko bolj inovativni pri snemanju promocijskih videospotov za svoje festivale, s čimer so več kot odlično opravili prvo nalogo pri soočanju z novo realnostjo, v skladu s katero se bo potrebno v prihodnje čedalje bolj digitalizirati. Številne naloge so bile naravnost odlične, za nekatere zamisli turističnega podmladka pa so prepričani, da bi jih bilo mogoče takoj začeti tržiti.

Najboljše ideje so zbrali in objavili v katalogu Festival naj bo, ki je dostopen na spletni strani.

Vir: Turistična zveza Slovenije