Okolje in trajnost

Na prehodu s poletja na jesen v Mladinskem centru Idrija

25. 10. 2019 avtor: Uredništvo

Na prehodu s poletja na jesen se v Mladinskem centru Idrija začne spreminjati dinamika dogajanja – s poletnih dogodkov prehajajo na stalni letni program.

Zdaj v idrijskem centru lahko slišite pevski zbor z novimi članicami, prisluhnete lahko tudi zvokom na uricah kitare in bobnov. Pri njih se uči slovenščino, ob petkih pa prostore poleg taborniških sestankov zasedajo tečajniki nemščine in španščine. Na krožku uporabne kreativnosti so že pričeli z manjšimi projekti po hiši. Športna ponudba vključuje power jogo, imajo pa tudi malo šolo muharjenja v sodelovanju z Ribiškim društvom Idrija

K temu obdobju spada tudi sodelovanje z lokalno osnovno šolo in gimnazijo. Pred njimi smo predstavili svoje dejavnosti in možnosti udejstvovanja za mlade. Še zlasti osnovnošolci so prispevali veliko idej za delavnice ali tečaje. Za obisk v MCI in predstavitev programa so si čas vzeli tudi na razrednih urah dijakov prvih letnikov vseh programov gimnazije Jurija Vege, ko smo nekaj o njihovih interesih in željah izvedeli tudi mi. Za nami pa je tudi že Dan poklicev, namenjen devetošolcem štirih okoliških osnovnih šol, na katerem so se lahko pozanimali o programih različnih srednjih šol in lokalnih podjetij. 

Sredi oktobra zaključujejo še z uspešno sezono mestnih igrišč, ki so potekala na Mestnem trgu v sodelovanju z različnimi lokalnimi društvi. Kot eden izmed najbolj uporabljenih in zaželenih pripomočkov sicer še vedno velja rampa za skakanje s kolesi, z novo igro zbijanja pločevink pa je dogajanje popestrila naša prostovoljka Enya.

Mladinski center Idrija vabi k obisku tudi v jeseni!

Vir in foto: Mladinski center Idrija