Nacionalni posvet mladinskega sektorja

Nacionalni posvet mladinskega sektorja 2021 – Korak naprej

3. 12. 2021 avtor: Uredništvo

Urad Republike Slovenije za mladino v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije organizira 7. decembra 2021 preko zoom od 11.00 do 16.00, nacionalni posvet mladinskega sektorja 2021 – korak naprej. Na posvetu bo sodelovala tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport. prof. dr. Simona Kustec. Program celotnega posveta je dostopen na povezavi.

Vsakoletni posvet mladinskega sektorja je namenjen krepitvi sodelovanja mladinskega sektorja, vrednotenju preteklega delovanja, načrtovanju prihodnosti, reševanju težav, s katerimi se mladinski sektor srečuje ter pripravi strateških usmeritev.

Na posvetu bodo udeleženci med drugim obravnavali tudi  stopnjo implementacije zadnje Resolucije o razvoju mladinskega sektorja in mladinske politike iz 2014, na podlagi katere bo sektor določil  strateške usmeritve in priprave na novo resolucijo.

Kot vsako leto, bo tudi letos ministrica za izobraževanje, znanost in šport. prof. dr. Simona Kustec podelila državna priznanja za najboljše dosežke v mladinskem sektorju v minulem obdobju.

Direktorica Urada RS za mladino, mag. Dolores Kores in predsednik Mladinskega sveta Slovenije, Miha Zupančič bosta po koncu posveta ob cca 16. uri na voljo za vprašanja novinarjev. V kolikor bi želeli specifično sodelovanje ali potrebujete dodatne informacije, nas kontaktirajte na natasa.lombergar@gov.si ali jaka.trilar@mss.si.