Kultura

Najboljša fotografija oratorija 2019

30. 12. 2019 avtor: Uredništvo

Skorajda tradicionalno je že, da med krajevnimi oratoriji, ki jih organizira Zavod Salesianum – Oratorij Slovenija, poteka kakšen nagradni natečaj. Tako je bilo tudi letos. Zbirali in izbirali so najboljšo oratorijsko fotografijo.

Na letošnji natečaj je prispelo 38 fotografij dvaindvajsetih nadobudnih mladih fotografov. Vsak član komisije je neodvisno od drugih izbral 5 fotografij, ki so se mu zdele najboljše, in jih razvrstil od prvega do petega mesta. Ocenjevali so tako umetniško vrednost kot to, koliko so fotografije uspele posredovati duh oratorija. Skupni seštevek točk je pokazal, da sta po kvaliteti izstopali dve fotografiji, ki sta bili izenačeni na prvem mestu. Ni torej preostalo drugega, kot da odločitev dajo v demokratično presojo oziroma glasovanje izvršnemu odboru Združenju animatorjev Oratorija.

Rezultat je zmaga mladega fotografa in prostovoljca Primoža Padarja, ki je na Oratoriju Želimlje v objektiv ujel veselje otrok med eno izmed velikih iger. Ni čudnega, saj je njihovo navdušenje prav nalezljivo!

Vir in foto: Zavod Salesianium – Oratorij Slovenija