Angažiraj se / Mladinsko delo

Obišči nov karierni center za mlade: »Karierni plac«

22. 4. 2019 avtor: Uredništvo

Pod okriljem nosilca projekta javnega zavoda Cene Štupar-Center za izobraževanje Ljubljana je pričel delovati Karierni center za mlade »Karierni plac«. 

Skupaj s projektnimi partnerji: Ljudsko univerzo KoperLjudsko univerzo Nova Gorica in regionalno razvojno agencijo BSC Kranjmladim med 6 in 19 letom nudijo možnost individualnega informiranja, svetovanja s področja načrtovanja in vodenja kariere ter pomoč pri odločanju.

Potekala bodo svetovanja s področja načrtovanja in vodenja kariere, predstavili bodo različne poklice, organizirali brezplačne aktivnosti, kot so obiski delodajalcev, karierni kvizi, hitri zmenki ali soočanja s trgom dela ter debatne delavnice. Karierni center za mlade je poleg učencem in dijakom namenjen tudi staršem in strokovnim delavcem, ki delajo z mladimi.

Karierni center za mlade je poleg učencem in dijakom namenjen tudi staršem in strokovnim delavcem, ki delajo s to populacijo. Vse aktivnosti, tako individualne  kot tudi skupinske, so za udeležence brezplačne.

Cilji projekta so:

Poleg kariernega centra organizirajo tudi razna predavanja na temo osebnostne rasti, medosebnih odnosov, spomina ter računalniške, jezikovne in ustvarjalne delavnice, prostor pa je namenjen tudi preživljanju prostega časa ob družabnih igrah.

Vse informacije so dostopne na spletni strani javnega zavoda Cene Štupar, centra za izobraževanje Ljubljana.

Vir: Javni zavod Cene Štupar