Prostovoljstvo

Odprt natečaj za NAJ prostovoljca v Mestni občini Celju

15. 2. 2024 avtor: Celjski mladinski center
plakat

Informacijska točka Europe Direct Savinjska, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra, v sodelovanju z Mestno občino Celje, z veseljem napoveduje 19. Festival prostovoljstva, ki bo tudi tokrat potekal v mesecu aprilu.

Dogodek je posvečen izkazovanju zahvale našim prostovoljcem, ki so v preteklem letu z nesebično predanostjo in trudom obogatili našo skupnost. Festival je zato priložnost, da slavimo neizmerno vrednost prostovoljstva in njegov pomen v lokalnem okolju.

Namen dogodka se je zahvaliti vsem prostovoljcem, ki so v preteklem letu s prizadevnim delom in nesebično pomočjo prispevali k družbi, z dogodkom pa spodbujajo prostovoljstvo in njegovo vrednost v lokalni skupnosti. Prostovoljstvo ima v Sloveniji dolgo tradicijo, je pomemben socialni korektiv družbe, prispeva k povezovanju organizacij in ljudi v lokalnih skupnostih ter omogoča ljudem, da skozi prostovoljsko delo pridobijo neprecenljive izkušnje. Dejstvo, da je človek brezplačno pripravljen ponuditi pomoč ljudem v stiski, je čudovito in hvalevredno. Zato je pomembno, da s Festivalom prostovoljstva to slavimo.

Natečaj za naj prostovoljce 2023 bo odprt vse do 18. marca 2024, do 12.00. Strokovna komisija bo na podlagi števila opravljenih ur, vsebinske opredelitve prostovoljskih aktivnosti ter dodatnih referenc izbrala prostovoljce, ki bodo prejeli naziv Naj prostovoljec za leto 2023 v petih starostnih kategorijah.

Natečaj je namenjen vsem prostovoljcem, ki delujejo v okviru Mestne občine Celje in so v letu 2023 sodelovali v prostovoljskih dejavnostih. Strokovna žirija bo nagrajence izbrala glede na opravljene ure prostovoljstva, vsebinsko naravo njihovega dela in pridobljene reference. Natečaj je razpisan za prostovoljce v petih različnih starostnih skupinah in je dostopen vsem, ki so v letu 2023 aktivno prispevali na področju prostovoljstva v Mestni občini Celje.

Prijave sprejemajo prek elektronske pošte. Izpolnjeno prijavnico in priloge je potrebno poslati na e-naslov: info@mc-celje.si s pripisom Javni natečaj za naj prostovoljca leta 2023. Razpisna dokumentacija in obrazci za prijavo so na voljo tukaj.

Rezultate natečaja in nazive za Naj prostovoljca, bodo razglasili na 19. Festivalu prostovoljstva, ki bo potekal 26. 4. 2024, ob 10. uri, v Celjskem mladinskem  centru.

*Dogodek delno financira EU.