Zaposlovanje

Odprt je razpis za mlade raziskovalke doktorskega študija

15. 10. 2019 avtor: Uredništvo

Mlade raziskovalke v zadnjem letu doktorskega študija naravoslovnih znanosti, biotehnike ali medicine se lahko do 7. novembra prijavijo na razpis nacionalnih štipendij programa L’Oreal – Unesco Za ženske v znanosti 2020. Tri letne štipendije v vrednosti 5.000 evrov bodo podelili marca. 

Kot so v sporočilu za javnost zapisali partnerji nacionalnega programa L’Oreal Adria in Slovenska nacionalna komisija za Unesco, se na razpis lahko prijavijo mlade raziskovalke naravoslovnih znanosti, biotehnike ali medicine, ki so v študijskem letu 2019/2020 v zaključni fazi doktorskega študija, svoje raziskovanje pa opravljajo na slovenski raziskovalni instituciji in niso starejše od 35 let.

Med prijavljenimi kandidatkami bo komisija, sestavljena iz slovenskih znanstvenikov, izbrala tri, ki so “najperspektivnejše in izražajo znanstveno odličnost“.

Štipendije bodo podelili na slavnostni podelitvi marca prihodnje leto. Prvič so štipendije podelili leta 2006, do sedaj pa je nagrado za svojo znanstveno odličnost prejelo 37 slovenskih štipendistk.

Prizadevamo si, tudi s podelitvijo štipendij L’Oreal – Unesco Za ženske v znanosti, da bi delež raziskovalk, ki trenutno v svetu, glede na podatke statističnega urada Unesco, znaša le 28,8 odstotka, zvišali,” so organizatorji v sporočilu za javnost povzeli predsednico nacionalnega odbora razpisa Alenko Malej.

Razpis z vso dokumentacijo je na voljo tukaj.

Vir: STA