Mladinski sektor

Osnove mladinskega dela in vključevanje mladih v lokalno skupnost

10. 2. 2022 avtor: Uredništvo

Bilo je nekoč…..

“Mladinski delavec, superjunak je bil zelo navdušen nad začetkom svoje nove poklicne poti. Veselil se je, da bo lahko reševal svet in pomagal mladim v stiski. Vendar je kmalu ugotovil, da je mladinsko delo veliko več, kot je sprva mislil. Odločil se je, da se bo udeležil usposabljanja o osnovah mladinskega dela z namenom, da dobi širši vpogled v mladinsko delo.

Mladinski delavec, superjunak se je naučil strokovnosti in ravnanja v različnih situacijah. Prav tako je  bolje razumel, kaj je potrebno, da postaneš dober mladinski delavec ter da izvajaš kakovostno mladinsko delo. Navsezadnje ga je to usposabljanje podprlo pri tem, da se razvija v smeri postati boljši zagovornik mladih.

Pridobil je spretnosti, ki jih mladinski delavec, superjunak potrebuje za spreminjanje sveta skupaj z mladimi .”

V okviru projekta, Be a Hero, ki ga koordinira Zavod VOZIM v partnerstvu z Mrežo MaMa in še štirimi partnerji iz Portugalske in Belgije, v okviru programa ERASMUS+, bodo izvedli trening OSNOVE MLADINSKEGA DELA IN VKLJUČEVANJE MLADIH V LOKALNO SKUPNOSTki bo potekal med 16. in 18. marcem 2022, na Zavodu za podjetništvo, turizem in mladino Brežice (MC Brežice).

Projekt Be a Hero nagovarja globalni izziv, da prometne nesreče grobo posežejo v življenja mladih in da gre za tematiko, ki jo je potrebno nagovoriti. Strokovni input treninga bo tako analiza stanja na področju mladih in prometne varnosti. Udeleženci bodo skozi trening na praktičnem primeru opredeljenega izziva spoznavali osnove mladinskega dela, njegove karakteristike, metode, spoznali ciljno skupino in pobližje spoznali proces mladinskega dialoga.

Po zaključenem treningu bodo mladinski delavci opremljeni s spretnostmi za kakovostno izvajanje mladinskega dela, ki jih bodo uporabili pri razvoju aktivnosti za nagovarjanje različnih tematik, ki so izziv v posameznih lokalnih okoljih.

Trening je namenjen tako mladinskim delavcem na začetku svoje karierne poti, kot tudi tistim, ki bi želeli svoje znanje deliti in ga nadgraditi preko izmenjave izkušenj in mnenj z drugimi mladinskimi delavci.

PROGRAMpovezava

PRIJAVApovezava (prijave odprte do 28. 2. 2022)