Kultura / Organizacije za mlade / Zabava in prosti čas

Otroško gledališče pod krošnjami borovcev

19. 8. 2020 avtor: UMMI, Zavod za izobraževanje Koper

Na Zavodu za izobraževanje Koper UMMI so to poletje organizirali gledališke delavnice za mlade na Debelem rtiču, pod vodstvom Lovrenca Habeta. 

Gledališke delavnice so potekale na prostem, pod krošnjami borovcev. Navdušenje udeležencev je bilo izredno, saj so gledališke vaje potekale v znamenju smeha, širjenju domišljije in razmišljanju izven okvirjev.

Led so prebiri z igro Samuraj, pri kateri so mladi lahko pošteno ogreli glasilke in telo, poleg tega pa so se preko igre zbali in skoncentrirali za nadaljne delo. Pri mlajših so nadaljevali s pantomimami, pri starejših pa z igro Dirigent, pri kateri morajo biti igralci pozorni na detajle in hitro upoštevanje navodil. Zadnji del gledališke vaje pa so namenili gledališkim predstavam, katere rekvizite so si morali poiskati v naravi okoli njih.

“Prepričan sem, da otrokom manjka prostor in čas, kjer bi ustvarjali in širili fantazijska prostranstva, ki se skrivajo v možganih. Odrasli smo zaradi vseh pravil že nekoliko domišljijsko ohromljeni, otroke pa je treba k temu spodbujati, saj se bodo v nadaljevanju življenja prav zaradi vseh idej in možnosti iskanja rešitev počutili bolj suverene. Hkati pa krepijo tudi odgovornost do drugega.” je po zaključku delavnic povedal Lovrenc Habe.

Vir in foto: Zavodu za izobraževanje Koper UMMI