Organizacije za mlade / Zabava in prosti čas

Pestro in aktivno poletje v MC Krško

22. 7. 2020 avtor: Zavod za mladino in šport Krško

Mladinskem centru Krško (MC Krško) so uspešno zaključili počitniške aktivnosti, ki so jih skupaj z mladimi prostovoljci, izvedeli za osnovnošolce. Program je bil obarvan s številnimi aktivnostmi v dopoldanskem in popoldanskem času, ki so popestrile in zabavno zapolnile čas počitnic za mlade.

Dnevi so potekali nadvse pestro in aktivno. Mladi udeleženci so uvodoma pričeli s teniško delavnico, ki sta jo vodila priznana slovenska teniška igralca Matic Sotler in Benjamin Beliš. Na delavnici so se lahko naučili teniških prvin, ki so osnove za igranje. V tednu aktivnosti so obiskali tudi živalski park Na jasi, kjer so si ogledali raznovrstne živali z vseh koncev sveta. Ena izmed aktivnosti je potekala v Mestnem muzeju Krško, kjer so člani Radiokluba otrokom in mladim prostovoljcem predstavili razstavo Radioamaterstvo: 60 let Radiokluba Krško preko ustvarjalnih delavnic. Tako so lahko spoznali radioamaterske naprave in pripomočke, ki pa so jih udeleženci lahko preizkusili sami. Na počitnicah v MC Krško pa ni manjkalo niti potovanje z vlakom in sicer do gradu Rajhenburg, na ogled razstave Trapistov v Rajhenburgu.

Vesele počitniške aktivnosti so zaključili s plesno delavnico in otroško predstavo gledališča KU-KUC Pika in Cene v pravljici, ki je do ušes nasmejala prav vse.

Vir: Mladinski center Krško