Organizacije za mlade / Zabava in prosti čas

Pisano poletno dogajanje v Tolminu

14. 7. 2020 avtor: Uredništvo

Mladinskem centru Tolmin (Zavod KMŠ Tolmin) so pretekli mesec izvedli dva sklopa dogodkov; 40-urni tečaj ozvočevanja in odrske tehnike ter sklop vadb joge. Dogodka sta bila namenjena vsem mladim, starim od 15. do 29. leta, ki so želeli kakovostno preživeti poletni čas in pridobiti nova znanja skozi neformalno izobraževanje. 

Tečaj ozvočevanja in odrske tehnike je je bil izveden v koprodukciji Mladinskega centra Tolmin in Zveze Mink Tolmin. Vsebinsko je šlo za 40-urno delavnico, sestavljeno iz teoretičnega in praktičnega dela. Vodil jo je Janez Zega, priznan in tudi mednarodno uveljavljen tonski mojster, ki je svojo pot tonskega mojstra začel graditi ravno v prostorih mladinskega centra Tolmin. Na tečaju so udeleženci pridobili teoretične osnovne in uporabno znanje s področja ozvočevanja, mikrofoniranja in odrske tehnike. Z delavnico so mlade želeli spodbuditi k aktivnemu sodelovanju pri javnih dogodkih, kjer so veščine ozvočevanja in odrske tehnike nujno potrebne. Pridobljeno znanje pa je lahko tudi prvi korak na uspešni profesionalni poti, kar dokazuje tudi mentor tečaja.

Ob junijskih sobotah so se prebujali z vadbami joge na Sotočju, pod vodstvom izkušene joga inštruktorice Vesne Cajnkar. Joga je vadba, ki postaja vse bolj priljubljena, saj na prvo mesto postavlja človeka, njegovo zdravje in osebnostno zadovoljstvo. V organizaciji Mladinskega centra Tolmin so mlade povabili, da so si vzeli čas zase in se preko vadbe joge popolnoma umirili ter začutili svoje telo.  

V juliju in avgustu pa vabijo vse mlade v staro mestno jedro Tolmina, kjer s Klubom Tolminskih študentov pripravljajo pet dogodkov v okviru Poletnih dnevov mladih. V središču mesta bodo skupaj ustvarili prostor za druženje, kjer bo potekalo vse od ustvarjalnih delavnic za mlade, večer smeha s standup-om, koncert skupine The tree man band in Iaria, do pub kvizov, ipd. Poletje bodo sklenili z dogodkom Tržnica mladinskih organizacij, na katerem se bodo na stojnicah predstavljane različne mladinske organizacije v občini Tolmin. Na dogodku bodo udeleženci in udeleženke pridobili tudi  prve informacije o participatornem proračunu za mlade ter prisluhnili skupini Brencl banda.

Več informacij o samem dogajanju najdete tukaj.

Vir in foto: Zavod KMŠ Tolmin