Zabava in prosti čas

Počitniška popestritev za najstnike

28. 8. 2023 avtor: Mladinski center Šentjur
počitnice Šentjur

Letošnje poletje so na Mladinskem centru Šentjur pripravili dva termina počitniškega tedna za najstnike. Prvi termin se je odvijal med 24. 7. in 28. 7., drugi pa med 31. 7. in 4. 8. 2023. Aktivnosti so bile namenjene mladim, ki so stari nad 12 let in so si želeli malo popestriti poletne počitnice v naši družbi.

Z mladimi so preživljali dopoldneve, ki so bili polni zabave, druženja, raziskovanja, preizkušanja novih stvari, tkanja novih prijateljstev in smeha.

Prvi dva dneva sta bila namenjena spoznavanju, družabnim in skupinskim igram, igranju mednarodnih družabnih iger, v goste pa so povabili tudi Anjo iz društva Gaia-s, ki je poskrbela, da so se mladi spremenili v znanstvenike in skupaj z njo izvajali kemijske poskuse. Udeleženci so organizirali tudi turnirje v različnih igrah in športih z nagradami.

V prvem terminu so se v sredo mladi preizkusili v lokostrelstvu, ki ga je predstavilo društvo Šentlok. V naslednjem terminu pa so se z vlakom odpravili do Celja, da so mladi postali dirkači na karting stezi.

Ker jo je malce zagodlo vreme, so v četrtek obiskali Tehnopark Celje, kjer so se navduševali nad številnimi tehnološkimi postajami in se ustavili ter zabavali še v otroškem kotičku. V drugem terminu pa so preživeli super dan na Šentjurskem bazenu, tako, da so se naužili osvežujoče vode in temeljito preizkusili novi tobogan.

V petek so se z vlakom odpeljali v Maribor, tam pa jih je čakalo zaključno dejanje počitniškega tedna – pobeg iz sobe pobega. Vsem jim je pravočasno uspelo, pot do tja pa je bila polna zahtevnih izzivov, sodelovanja in razmišljanja. Da ni bilo preveč enostavno so »gamemasterji« zagodli s strašljivimi vložki, ki so poskrbeli, da soba pobega ne bo šla kar tako v pozabo.

Na Mladinskem centru Šentjur pravijo »Skupaj smo preživeli dva zabavna tedna s krasno mladino, zato se že veselimo vseh prihodnjih druženj«.


Ogled celotne fotogalerije tukaj.

Povezave do posameznih fotogalerij:

► Prvi termin: dan 1dan 2dan 3dan 4dan 5

► Drugi termin: dan 1dan 2dan 3dan 4dan 5

Projekt financira Občina Šentjur.