Organizacije za mlade / Zabava in prosti čas

Poletno dogajanje v mladinskem sektorju: Kristjan Veber, Celjski mladinski center

13. 8. 2020 avtor: Celjski mladinski center

Na portalu mlad.si to poletje pričenjamo z deljenjem uspešnih zgodb mladih in mladinskega dela, ki jih piše poletno dogajanje v organizacijah mladinskega sektorja

Poletje je namreč čas, ko mladinski centri in organizacije pripravljajo pestre poletne programe ter s tem mladim v svoji okolici nudijo kakovostno preživljanje počitnic in pridobivanje izkušenj ter dodatnih znanj, ki jih ponuja mladinsko delo. Letošnje poletje je zaradi nekaterih ukrepov za preprečevanje širjenja novega korona virusa zagotovo drugačno, vendar kljub temu verjamemo, da poletno vzdušje ustvarjajo skozi pestro paleto dogajanja in aktivnosti za mlade – tudi digitalnih.

Prvi, ki svojo zgodbo deli z nami je Celjski mladinski center (MCC) in prostovoljec Kristjan Veber, ki v mladinskem centru soustvarja poletni počitniški program. 

Kreativne počitnice z MCC-jem v Mestnih četrteh

Celjski mladinski center je v sodelovanju z Mestno Občino CeljeMestnimi četrtmi in Aktivo mladih Rdečega križa Območne enote Celje,  poskrbel, da mladi letošnje poletne počitnice preživijo kreativno in v športnem duhu. V mesecu juliju so brezplačne Kreativne počitnice z MCC-jem v Mestnih četrteh potekale vsak dan na več lokacijah v Celju. Prvi teden so obiskali Mestno četrt Dečkovo naselje in Nova vas, drugi teden Mestno četrt Center, tretji teden Mestno četrt Slavko Šlander in četrti teden Mestno četrt Hudinja. Delavnice so, pod mentorstvom mladinskih delavcev, vodili prostovoljci. Vsebina delavnic je zelo raznolika, od osnov prve pomoči, šivanja, spoznavanja iger iz starih časov, pletenja ogrlic, ”talent šova” in iger na prostem. 

 »Ko sem razmišljal, kaj bi počel med poletnimi počitnicami, sem se odločil, da bom sodeloval pri  MCC-jevih Kreativnih počitnicah v mestnih četrteh v Celju. Všeč mi je bilo dejstvo, da nismo bili prepuščeni sami sebi, ampak smo aktivno sodelovali s strokovnimi delavci, preko katerih smo krepili naše kompetence, kot so npr. komunikacija z otroki, uporaba družbenih in socialnih omrežij, organizacija, vodenje delavnic, … Kar sem odnesel od prostovoljstva med poletnimi počitnicami, je ogromno izkušenj na področju dela z otroki, sodelovalne veščine s prostovoljci, ter nova prijateljstva in spoznanja. Vsekakor mi bodo pridobljene kompetence in veščine pripomogle naprej v življenju, še posebej na karierni poti,« je o svoji izkušnji povedal prostovoljec Kristjan. 

Več pa si poglej v spodnjem videu. 

Vir in foto: Celjski mladinski center