Izobraževanje

Poziv za trenerje/-ke in izobraževalce/-ke s področja energetike

11. 1. 2023 avtor: Mladinski svet Slovenije

Te zanima področje energetike in ne-formalnega izobraževanja mladih?

Želiš izvedeti več o energetsko-podnebnem prehodu ter deliti znanje na lokalnih in nacionalnih dogodkih in delavnicah?

Vabljen/-a k prijavi na poziv za trenerja/-ko ali izobraževalca/-ko s področja energetike. Izbrali bodo 15 kandidatov in kandidatk iz partnerskih organizacij, ki bodo v sklopu projekta EN-ROADS opravili 3-dnevno usposabljanje ter po usposabljanju opravljali vlogo energetsko-podnebnega trenerja/-ke oz. izobraževalca/-ke o.

Namen 3-dnevnega treninga je izobraziti skupino 15-ih mladih (starost 18 do 35 let) trenerjev/-k ali izobraževalcev/-k, ki bodo pridobili vsebinsko znanje s področja energetsko-podnebnega prehoda Slovenije ter metodološko/praktično znanje za izvajanje delavnic, posvetov in drugih aktivnosti.

Cilji usposabljanja so:
● pridobiti znanje o energetsko-podnebnem prehodu in veščine uporabe EnROADS
interaktivnega simulatorja,
● spoznati metode neformalnega izobraževanja,
● izmenjati izkušnje in dobre prakse,
● teambuilding in spoznavanje udeležencev in organizacij.

Usposabljanje bo potekalo od petka, 24. februarja 2023, zjutraj (predviden prihod do 9. ure) do nedelje, 26. februarja 2023, popoldan v Sloveniji (lokacijo sporočijo naknadno). Usposabljanje je brezplačno. Organizatorji krijejo stroške nastanitve, prehrane (zajtrk, kosilo, večerja, odmori za kavo), stroške trenerjev/izobraževalcev, ki bodo vodili trening. Za prevoz na usposabljanje poskrbijo udeleženci/-ke sami in si sami krijejo stroške. Za lažjo koordinacijo smo pripravili koordinacijsko tabelo, kjer boste lažje uskladili skupne prevoze, da delujemo v smeri zmanjšanja ogljičnega odtisa.

Prijave zbirajo prek elektronske prijavnice.

Končni izbor bo opravljen glede na izraženo motivacijo, izkušnje, poznavanje energetsko-podnebnega področja ter spolno in geografsko uravnoteženost prijavljenih kandidatov.

Več informacij lahko dobite na dominik.derencic@mss.si