Zabava in prosti čas

Predstavitev knjige Obiski

21. 3. 2023 avtor: Celjski mladinski center

V sredo, 15. 3., so v MCC kavarni gostili mlado avtorico Samanto Hadžić Žavski. Pogovor je vodila urednica knjige Tjaša Lešnik.

Mlada avtorica Samanta Hadžić Žavski je leta 2019 izdala kratkoprozni prvenec Serijski morilec, ki je doživel izredno pozitiven kritiški in bralski odziv, s tokratno zbirko pa je svoj slog še nadgradila. Sicer Samanta rada prisluhne dobri glasbi, nenehno sanja o letalskih nesrečah in se boji vsega mogočega. Pogovor z njo bo vodila urednica knjige Tjaša Lešnik.

Knjiga Obiski pa je zbirka kratkih zgodb, v katerih se avtorica poigrava tako s številnimi družbenimi stereotipi kot s pričakovanji bralcev. Zbirka, ki je izšla pri Založbi Pivec, je sestavljena iz treh delov – Obiski, Dotiki in Zvoki.

Kaj vse se lahko zgodi med obiskom? Do česa vodijo dotiki in zvoki? V zgodbah se razkrijejo navidezno idilične družine, prijateljstva ali zgolj naključni odnosi, v katerih se skrivajo nerazrešene travme in frustracije, ki izbruhnejo v najrazličnejših oblikah in prinašajo vrsto posledic.

Dogodek je fotografirala Kristina Dremšak, fotografije pa so dostopne tukaj.