Organizacije za mlade

Prenovljen Mladi Maribor odslej tudi kot aplikacija

20. 4. 2021 avtor: Uredništvo

Mladi Maribor – spletna in mobilna platforma, ki na enem mestu združuje aktualne dogodke, aktivnosti in priložnosti za mlade, njihova razmišljanja ter pregled nad mariborskimi mladinskimi organizacijami – je z današnjim dnem zaživel v prenovljeni podobi in je odslej dosegljiv tudi kot aplikacija za pametne telefone.

Portal Mladi Maribor je informacijska platforma, ki mlade v Mariboru in okolici že od leta 2014 informira o kakovostnih, informativnih in izobraževalnih dogodkih in aktivnostih, ter o tečajih, natečajih, tekmovanjih, mladinskih prostorih, možnostih aktivne participacije doma in v tujini. Promovira dejavnosti mladinskih centrov, mladinskih organizacij in organizacij za mlade in se osredotoča na izzive mladih, ki so opredeljeni v 2. Lokalnem programu mladih v Mestni občini Maribor.

Portal je z letošnjim letom doživel celovito tehnično prenovo. S pomočjo podjetja Leksi se je prestavil na novo, lastno platformo, predvsem pa postaja mladim še bolj dostopen, saj se širi neposredno na mobilne telefone kot aplikacija za operacijska sistema iOS in Android. Mobilna aplikacija Mladi Maribor je odslej brezplačno dostopna v trgovinah Google Play in Apple App Store.

VSE ZA MLADE NA ENEM MESTU
Osrednja funkcija portala in aplikacije je koledar dogodkov za mlade, ki s sodobnim filtrom omogoča lažje brskanje glede na vrsto dogodkov (izobraževanje, kariera, kultura in ustvarjanje, mednarodne aktivnosti, zdravje in šport), glede na starost udeležencev (npr. dogodki za dijake ali študente), prizorišča in številne druge kategorije. Med blogovskimi zapisi bodo uporabniki spremljali najaktualnejše novice z mladinskega sektorja, stališča mladih in mladinskih organizacij, vtise z dogodkov ter priložnosti za mlade, kot so natečaji, razpisi in pozivi.

Na portalu je predstavljenih več kot 30 mladinskih organizacij in organizacij za mlade, ki vse te aktivnosti in vsebine tudi pripravljajo in v katere se mladi lahko vsakodnevno vključujejo. Z nadgradnjo smo namreč olajšali delo tudi organizatorjem dogodkov za mlade, saj prenovljeni portal omogoča avtomatiziran prenos informacij, kot so npr. napovedniki dogodkov ali novice, iz njihovih spletnih mest.

Cilj snovalcev portala Mladi Maribor – Mestne občine Maribor kot naročnika in MKC Maribor kot upravljalca – je nadaljni razvoj in rast platorme skozi nadgradnje in implementacijo pametnih funkcionalnosti, kot so neposredna prijava na dogodke, zbiranje točk, popustov in drugih ugodnosti, možnosti glasovanj za mladinske pobude ipd.

Znamko Mladi Maribor s spletnim portalom www.mladimaribor.si je po izteku projekta Maribor – Evropska prestolnica mladih 2013 vzpostavila Mestna občina Maribor kot trajnostni učinek in nasledstvo tega naziva. Od leta 2015 za znamko in portal skrbi javni zavod Mladinski kulturni center Maribor.

Vir: MKC Maribor