Vključenost

Prihaja 11. Dan za spremembe – prijavi svojo akcijo!

4. 2. 2020 avtor: Uredništvo

Dan za spremembe je največja vseslovenska prostovoljska akcija, ki je nastala z namenom spodbujanja državljanov, da aktivno pristopijo k odzivanju na potrebe svoje skupnosti. Slovenska filanstropija že vse od leta 2010 v začetku pomladi s sloganom akcije “Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI!” nagovarja prebivalce Slovenije, da zavihamo rokave in skupaj vsaj za en dan postanemo prostovoljci in prostovoljke.

Več kot 115.000 posameznikov je s številnimi akcijami, izvedenimi v okviru Dneva za spremembe, že spreminjalo zanemarjena igrišča v barvita mesta druženja, osamljene vsakdane v pomladni živžav, stari robi so namenjali novo rabo, z izmenjavo oblačil in predmetov pomagali šolskim skladom, premagovali osamljenost, širili spoštovanje in spodbujali sodelovanje ter prispevali k odpravi različnih oblik diskriminacije.

V okviru prihajajočega 11. Dneva za spremembe vas vabijo, da organizirate akcije, ki bodo namenjene trajnostnim razvojnim ciljem in prihodnosti, ki si jo vsi želimo.

Prijavi svojo idejo in se pridruži vseslovenski akciji Dan za spremembe! Čas za prijavo je do 20. marca 2020. Letos bo Dan za spremembe bo letos potekal v soboto, 4. aprila 2020.

V pomoč je Filantropija objavila priročnike za lažjo orientacijo:

Vir: Slovenska filantropija