Organizacije za mlade

Program Mladost na burji vabi k vpisu

2. 10. 2020 avtor: Inštitut za mladinsko politiko, Ajdovščina

Izvirni program Občine AjdovščinaMladost na burji, tudi v prihajajočem šolskem letu nadaljuje svojo vzgojno – učno poslanstvo in se usmerja v razvoj, skladen z novodobnimi izzivi.

V program Mladost na burji, ki ga Občina Ajdovščina uresničuje z izvajalcem, Inštitutom za mladinsko politiko, se je v preteklem programskem obdobju vključilo skoraj 1700 otrok in mladih. Na vseh štirih področjih, skupnost, prijatelj, poklic in zdravje, ki jih program naslavlja, so udeleženci programa izvedli številne aktivnosti. V skupinskih projektih, povezanih z občino Ajdovščina, kjer so sodelovali celotni razredi, so nastali vrtovi zelišč, čudoviti kratki filmi o prijateljstvu in pomenu medsebojne pomoči in povezovanja. Kljub številnim omejitvam in spremenjenem načinu dela v vrtcih in šolah, je program Mladost na burji v preteklem programskem obdobju zaključila večina udeležencev.

Otroci in mladi, ki bodo v program Mladost na burji letos vstopali prvič, bodo ob vpisu 2020/2021 prejeli nov dnevnik ustrezne stopnje. V kolikor se bodo učitelji, skupaj z učenci in starši odločili za nadaljevanje sodelovanja tudi v tem programskem letu, bodo aktivnosti vpisovali v dnevnike, ki jih že imajo. Učenci, ki bodo nadaljevali program kot posamezniki, bodo v sedmem razredu prejeli dnevnik Kastra. Dijaki in mladi bodo za nadaljevanje na zadnji stopnji burja, ki je namenjena mladim od 15 leta dalje, prejeli dnevnik Burja.

Vpisi bodo, v sodelovanju z vrtcem in šolami ter organizacijami v lokalni skupnosti, potekali v oktobru. Prijavnica v program, informacije in podrobna navodila so dostopna tukaj. Mladi, vabljeni k sodelovanju.

Vir in foto: Inštitut za mladinsko politiko