Zaposlovanje

Projekt »Mladi v praksi« zaključil s prvim delom usposabljanja

9. 10. 2020 avtor: Celjski mladinski center

Celjski mladinski center je v mesecu septembru pričel s projektom MVP – Mladi v praksi, namenjen mladim brezposelnim na območju Savinjske, Posavske in Jugovzhodne Slovenije.

Po avgustovski predstavitvi projekta »MVP – Mladi v  praksi«, so v Celjskem mladinskem centru, meseca septembra pričeli s prvim delom usposabljanja, imenovanim  »Spoznavam se«, ki je sestavljen iz delavnic neurolingvističnega programiranja (NLP), javnega nastopanja in kreativnega pisanja. Udeleženci so na delavnicah NLP-ja, ki trenutno velja za eno najbolj cenjenih in iskanih tehnik komuniciranja, pilili svoje organizacijske in komunikacijske veščine, prepoznavali in aktivirali svoje notranje potenciale ter vzpostavljali in vzdrževali kakovostne medčloveške odnose.

Za vključitev v program sem se odločil takoj, ko sem prebral vsebino projekta, predvsem pa zaradi kreativnega pisanja in javnega nastopanja. To so moje šibke točke na katerih moram delati in ta program mi daje možnost, da se na tem področju izboljšam”, je povedal Jan, udeleženec v MVP projektu.

Preko delavnic so osvajali sposobnosti hitrega učenja novih veščin, prepoznavali potrebe in želje sogovornika ter spoznavali sebe. Potekale so tudi delavnice kreativnega pisanja, na katerih so udeleženci projekta prebirali življenjepise in se jih naučili spisati z namenom, pritegniti delodajalce. Na delavnicah javnega nastopanja so debatirali o različnih oblikah in načelih dobre komunikacije in elementih podajanja informacij. Obiskala jih je tudi novinarka TV Celja Saša Pukl, ki je z udeleženci projekta delila svoje izkušnje na področju javnega nastopanja.

“Moji vtisi so odlični. Menim da mi bo vse, kar smo se sedaj naučili pomagalo pri iskanju zaposlitve, pri razgovorih in tudi pri zaposlitvi”, je po koncu prvega dela usposabljanja povedala Tanja, udeleženka v projektu.

V prihodnjih mesecih jih čaka še drugi del usposabljanja, tako imenovani »Predstavim se«, ki bo sestavljen iz delavnic računalniškega opismenjevanja, uporabe družabnih omrežij v marketinškem komuniciranju, priprave predstavitvenega videa in preizkusa skozi mladinsko delo.

Vir in foto: Celjski mladinski center