Zabava in prosti čas

Skavti so praznovali 32 let od ustanovitve združenja

22. 4. 2022 avtor: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov
Skavti so praznovali 32 let od ustanovitve združenja

V četrtek, 31. marca 2022, je Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov praznovalo 32 let od ustanovitve.

Sveto mašo je ob 18. uri v cerkvi sv. Štefana v Štepanji vasi daroval ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Stanislav Zore.

V svoji pridigi je skavte in še posebej skavtske voditelje nagovoril z besedami:

»Potrebujemo sposobnosti, potrebujemo izkušnje. Ampak vse to lahko dobiš tudi brez ljudstva v srcu, tudi brez skavtov v srcu. Voditelj pa postaneš takrat, ko ljudstvo, tisti, h katerim si poslan, ki naj bi jih vodil, pred katerimi naj bi hodil – ko vstopijo v srce in postanejo tako zelo tvoji, da govoriš zanje v vsakem primeru, v vseh okoliščinah in si pripravljen zanje dati tudi svoje življenje. In kako zelo potrebujemo takšne voditelje, kako zelo potrebujemo takšne skavte. V tem nocojšnjem večeru praznovanja prosim dragega Boga, da bi iz vas delal takšne voditelje, najprej v vaših skavtskih vrstah – voditelje, ki nosijo svojo skupino, svoj steg v srcu – in potem v družinskem, družabnem in političnem življenju. Da bi bili voditelji, ki so za ljudstvo pripravljeni dati svoje življenje. Hvala vam za to pripravljenost in naj jo Bog blagoslovi, da bo – čeprav bo morda kdaj nekoliko zanihala – znova našla trdnost, kakor Mojzes, Jezus, in kakor toliki pred vami.«

Skavti so za javnost tudi prvič odprli vrata nove skavtske hiše, ki je trenutno v fazi zunanje ureditve, naslednja faza gradnje bodo električne in strojne inštalacije.

Njihovo delo lahko podprete z SMS sporočilom SKAVTI5 ali SKAVTI10 na 1919 ali z drugimi oblikami pomoči.