Zdravje

Sodeluj v raziskavi “Covid-19 in slovenski študentje”

24. 4. 2020 avtor: Uredništvo

Študenti se zaradi svetovne epidemije COVID-19 ta hip soočate z velikimi izzivi. Zadnji odlok Univerze v Ljubljani o nadaljevanju študijskega procesa nakazuje, da bo veliko aktivnosti v naslednjih mesecih potekalo online. Da bi pomagali oblikovati družbeno odgovorne pobude, agencija D’Agency s podporo študentskih organizacij izvaja raziskavo, s katero želijo izvedeti več o potrebah in izzivih študentov zaradi svetovne epidemije COVID-19. 

Raziskava poteka preko kratkega anonimnega spletnega vprašalnika, s katerim želijo zbrati čim več podatkov o tvojih preteklih, sedanjih in prihodnjih študijskih potrebah in izzivih. Vprašalnik ti bo vzel manj kot 10 minut časa. Zbiranje podatkov je anonimno, zato prosijo za čim bolj iskrene odgovore. Da bi dobili čim bolj realni vpogled v trenutne izzive študentske populacije, potrebujejo vsaj 2000 rešenih vprašalnikov. Hvaležni bodo, če boš vprašalnik delil_a tudi s svojimi študentskimi kolegi. 

Cilj raziskave je aktivacija ustreznih partnerjev in virov, s katerimi bi glas študentov pretvorili v konkretne aktivnosti za boljši študentski jutri. Odgovori in podatki iz vprašalnika bodo omogočili oblikovati smiselna priporočila in načrtovati konkretne aktivnosti že zelo kmalu.

Vprašalnik najdeš na tej povezavi.

Vir in foto: D’Agency