Angažiraj se / EU zadeve

Spletni portal NE/JA razbija mite

24. 4. 2019 avtor: Uredništvo

Spletni portal NE/JA se osredotoča na preverjanje dejstev v času kampanje za volitve v Evropski parlament. Preverja trditve, ki se širijo tekom kampanje, razbija mite in pojasnjuje manj znana dejstva v zvezi z EU. Portal NE/JA objavlja tudi sorodne vsebine partnerskih medijskih hiš.

Razdeljen je v tri sklope: prvi je namenjen preverjanju pravilnosti izjav in trditev, ki se v času pred volitvami v Evropski parlament in do oblikovanja evropskih institucij v novem mandatu pojavljajo v javnem prostoru ter imajo širši, družbeno-relevanten odmev, drugi “razbija” mite, povezane z delovanjem evropskih institucij, v tretjem sklopu pa so zbrana zanimiva dejstva o EU.
Na spletnem portalu NE/JA boste izvedeli ali je res, da lahko Slovenija vpliva na zakonodajni postopek v EU že v uvodni fazi, pred predlogom Evropske komisije, ali drži, da so v Ilirski Bistrici izredne razmere zaradi povečanega števila nezakonitih prestopov zunanje meje EU ter ali je Slovenija res izkoristila zgolj 20% evropskega denarja.


Če vas zanimajo dejstva o EU, si jih preberite tu.