Aktivno državljanstvo

Sprejet je projekt Eurotlon

5. 3. 2024 avtor: Mladinski center Brežice
dekleti

Ana Tomše in Anamari Andrejaš sta v sklopu praktičnega usposabljanja, ki ga opravljata pri nas v Mladinskem centru Brežice, prijavili projekt Eurotlon na Nacionalno agencijo MOVIT, ki je razpisala sredstva za izvedbo dogodkov v okviru Evropskega tedna mladih. 

Ana in Anamari sta prijavili dogodek Eurotlon, za katerega sta prejeli 11 od 12 možnih točk. Dodelili so 500 evrov razpisnih sredstev, namenjenih izvedbi. Na tokratni razpis so prispele 103 vloge za izvedbo dogodka v lastni organizaciji, razpisna komisija jih odobrila 55.  

Kaj je Eurotlon? 

Eurotlon je izjemno zanimiva in poučna aktivnost za mlade, ki želi osvetliti Evropski parlament in spodbuditi aktivno udeležbo na evropskih volitvah. V sklopu Eurotlona se bomo zabavali in učili skozi zabaven Kahoot kviz, kjer bomo razdeljeni v več ekip. Skupaj bomo reševali poučna vprašanja o evropskih volitvah in tako izpopolnjevali svoje znanje! 

In najboljša novica? Vse ekipe bodo nagrajene z manjšo nagrado za sodelovanje, zmagovalna ekipa pa bo poleg tega prejela tudi posebno presenečenje!