Zabava in prosti čas

Srečanje skavtov v Splitu

6. 9. 2019 avtor: Uredništvo

Od 24. do 29. avgusta je v Splitu potekala 16. Evropska skavtska konferenca, ki jo vsaka 3 leta organizirata obe svetovni skavtski organizaciji WOSM in WAGGGS, gostiteljska organizacija pa je bila tokrat Savez izviđača Hrvatske

Na dogodku se je zbralo 520 predstavnikov skavtskih organizacij iz skoraj vseh evropskih držav, konference smo se udeležili tudi skavti in taborniki iz Slovenije. Razpravljali so o pomembnejših odločitvah skavtstva v kontekstu evropskega prostora. Med drugim se je govorilo o vlogi organizacij ob migrantski in begunski problematiki, pri doseganju globalnih ciljev na področju okolja ter o učinkovitem delovanju skavtskih organizacij v sodobni družbi. Izvolilo se je nove evropske odbore za naslednja 3 leta, v evropski odbor WAGGGS je bila za drugi mandat izvoljena tudi Petra Stipanič, sicer članica Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov.

Na svetu je sicer približno 40 milijonov skavtinj in skavtov, medsebojna srečanja pa so namenjena usmerjanju poslanstva skavtskih organizacij kot tudi povezovanju mladih iz različnih delov sveta, kar pripomore k podiranju zidov in vzgoji za mir.

Vir: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov
Foto: Arhiv ZSKSS