Vključenost

Streetstival – festival uličnega mladinskega dela

11. 10. 2019 avtor: Uredništvo

V Ljubljani bo v četrtek, 24. oktobra 2019, med 9. in 18. uro, potekal že tradicionalni Streetstival – festival uličnega dela. Prvi del dogodka bo potekal v prostorih Ekonomske fakultete, drugi del pa bo potekal na prostem, na Kardeljevi ploščadi v Ljubljani.

Festival že tretje leto zapored organizira Mreža Mlada ulica, v katero se povezujejo organizacije mladinskega sektorja, ki si prizadevajo za dvig kvalitete mladinskega uličnega dela v Sloveniji.

Na festivalu se bodo zbrali mladinski delavci in drugi strokovnjaki, ki svoje aktivnosti prenašajo onkraj zidov svojih organizacij – na ulice, parke in igrišča. Športne, ustvarjalne, podporne in mnoge druge aktivnosti izvajajo na javnih površinah, tam kjer se mladi in drugi družijo ter preživljajo svoj prosti čas.

Letošnji program bodo obogatili prispevki o prostodomstvu med mladimi, o psihohigijeni pri delu z mladimi in mnogi drugi. Poleg prispevkov bo potekala tudi okrogla miza, na kateri bodo razbili mite o uličnem delu, obiskali pa boste lahko tudi tržnico aktivnosti za mlade.

Na dogodek se lahko prijavite najkasneje do 17. oktobra 2019 preko elektronske prijavnice.

Program najdete tukaj.

Vir: Mreža Mlada ulica