Mladinsko delo / Prostovoljstvo

Taborniki na 45. Skupščini ZTS izvolili novo vodstvo

28. 3. 2024 avtor: Zveza tabornikov Slovenije
taborniki

V soboto, 16. marca 2024, je potekala 45. skupščina Zveze tabornikov Slovenije; ki se je je udeležilo prek 100 delegatov, predstavnikov taborniških rodov s celotne Slovenije. Skupščina, ki se praviloma prireja vsako leto, je najvišji organ odločanja v Zvezi tabornikov Slovenije. Na skupščini tabornice in taborniki pregledamo, kaj se je dogajalo v preteklem letu, in si začrtamo nove vsebinske in finančne smernice za naprej.

Skupščina je letos potekala na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani. Da so stvari tekle brez zapletov, je poskrbela taborniška strokovna služba in uigrana ekipa prostovoljcev, ki so nudili tehnično podporo tako pri načrtovanju skupščine kot tudi pri njeni izvedbi. Hvala!

45. Skupščina Zveze tabornikov Slovenije je bila posebna, ker je bila volilna. Volilna skupščina poteka vsako tretje leto. Na letošnji skupščini so delegatke in delegati volili novo starešino ZTS, nov Izvršni odbor ZTS, štiri člane Nadzornega odbora in 5 članov Častnega razsodišča. 

Po triletnem mandatu se je na skupščini torej poslovil dosedanji izvršni odbor, nekateri člani so sicer postali sestavni del novega izvršnega odbora.

Izvršni odbor v mandatnem obdobju 2021-2024 so sestavljali:

taborniki

Taborniki smo zelo veseli, da nas je v preteklih treh letih vodila tako sposobna ekipa prostovoljcev. Ekipa je v preteklih treh letih spretno krmarila taborniško barko po morju polnem izzivov – Covid-19, norovirus, požari, poplave, poletna neurja in evakuacija z jamboree-ja v Južni Koreji so le nekateri med njimi. Kljub vsemu smo uspešno prišli na cilj mandata, za kar gre starešini in izvršnemu odboru 2021-2024 ogromna taborniška zahvala!

Tudi v prihajajočem mandatu bo naša starešina Jasna Vinder, prva ženska starešina v zgodovini Zveze. Jasna Vinder je dolgoletna članica Rodu XI. SNOUB Miloša Zidanška Maribor, bivša vodja nekaterih taborniških izobraževalnih tečajev, vodja Zleta 2017 in članica Častnega razsodišča ZTS v mandatu 2018-2021.

Na skupščini je bil izvoljen tudi nov izvršni odbor za prihajajoče mandatno obdobje, in sicer:

Taborniki smo zelo ponosni na novo vodstvo in jim želimo uspešno delo!