EU zadeve

Teden Evrope 2023

28. 4. 2023 avtor: Celjski mladinski center

V Celju se že kmalu obeta Teden Evrope 2023, v Celjskem mladinskem centru pa k udeležbi povabijo takole:

Informacijska točka EUROPE DIRECT Savinjska, ki deluje pod okriljem Celjskega mladinskega centra letos organizira kar štiri brezplačne dogodke v sklopu Tedna Evrope 2023, ki se bodo odvili med 9. in 13. majem 2023.

Prvi dogodek v nizu dogodkov v sklopu Tedna Evrope 2023 bo 9. maja, ob dnevu Evrope, ko bo na Glavnem trgu v Celju, v organizaciji III. Osnovne šole, že tradicionalno potekala prireditev Evropska vas. EUROPE DIRECT Savinjska bo na Evropski vasi sodelovala s svojo stojnico, kjer bo možno odigrati zabavno interaktivno igro EU namigi, zavrteti veliko kolo sreče ali pa zgolj prelistati brošure in letake in izvedeti več o priložnostih, ki jih ponuja Evropska Unija. Na trgu bo prisotnih tudi več osnovnih šol, ki bodo predstavljale različne evropske države. Pester kulturni program in slovesna otvoritev se prične ob 11. uri na Glavnem trgu v Celju.

V letošnjem Tednu Evrope ne bo manjkalo dobre hrane in pijače. Prvi degustacijski dogodek Evropska vina in siri bo 11. maja, ob 18.30 uri na zadnjem vrtu MCC-ja. V primeru slabega dežja pa bo prestavljen v toplo in udobno MCC kavarno. Prijave za ta dogodek so žal že zaprte, a nič za to, saj bo že v soboto, 13. maja, celjska tržnica dišala po različnih evropskih jedeh!

Takrat se bodo namreč na dogodku Okusi Evrope predstavili različni ponudniki slastnih evropskih jedi. Poskusili boste lahko napolitanske pice, slastne belgijske vaflje, grške gyrose, sladke cimetove rolice in še marsikaj. Poleg tega pa bo potekala še brezplačna degustacija craft piv, za kar bo poskrbela pivovarna CLEF. Vsi gurmani, sladokusci in ljubitelji piva vabljeni torej na celjsko tržnico v soboto, 13. maja, med 9.00 in 12.00 uro. Tudi za otroke bo več kot poskrbljeno, saj smo pripravili otroški kotiček, kjer bodo na voljo različne igre, knjige in družba ostalih otrok in odraslih. Da bomo uživali kar se da, pa bo poskrbel DJ El Timo, ki bo dvigal razpoloženje s svojimi funky ritmi.

V Tednu Evrope ne bo manjkalo niti smeha! 12. maja ob 20.00 smo za vas pripravili že tradicionalen Stand Up Europe! Letos bosta goste zabavala nadvse humorna Perica Jerković in Rok Škrlep.

Udeležba na vseh dogodkih je popolnoma brezplačna. Program je pester, dobro bomo pili, jedli in se nasmejali. Celjski mladinski center in EUROPE DIRECT Savinjska vljudno vabita na dogodke v sklopu Tedna Evrope 2023!