EU zadeve

Teden Evrope v Celjskem mladinskem centru

6. 5. 2021 avtor: Celjski mladinski center

EUROPE DIRET Savinjska, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra, bo tudi letos del dogodkov v okviru tedna Evrope, izpeljal virtualno, del pa v živo.

Prvi spletni dogodek, bo tako potekal v nedeljo, 9. maja, ko bomo s kratkimi poučnimi in zabavnimi videi, med 9:00 in 18:00, na vsako polno uro, na Facebook strani Infopentlja, slavili Dan Evrope. Vse videe pa si boste lahko naknadno ogledali na Youtube kanalih Infopentlje in Celjskega mladinskega centra.

Tudi drugi dogodek, tržnica »Od vil do vilic«, bo dostopen na spletu. Namen dogodka je promocija kmetijstva ter regijskih izdelkov in pridelkov. K sodelovanju so povabili štiri kmetovalce v Savinjski regiji ter hkrati tudi Kmetijsko gozdarski zavod Celje in Združenje ekoloških pridelovalcev in predelovalcev Deteljica, da predstavijo svoje delovanje.  Spletne epizode bodo na sporedu vsak dan ob 11:00. uri, med 10. in 14. majem, na Facebook in YouTube kanalih Infopentlje in Celjskega mladinskega centra.

Teden Evrope bodo zaključili z degustacijskim večerom »Vina in siri«. Organizatorji si želijo, da bodo lahko dogodek izvedli v živo, v petek, 14. maja, ob 19:00. uri. Za vse, ki si želite preizkusiti izbrana evropska vina in sire, vas vabijo, da se na dogodek predhodno prijavite na elektronski naslov info@mc-celje.si.  Za več informacij o dogodku pa obiščite Facebook ali spletno stran Celjskega mladinskega centra

Celjski mladinski center in EUROPE DIRECT Savinjska vas tako vabita, da se pridružite kateremu izmed dogodkov v sklopu tedna Evrope!