Organizacije za mlade

Tudi v decembru pester program velenjskih mladinskih organizacij

7. 12. 2020 avtor: Mladinski center Velenje

Mladinski center Velenje skupaj z Zavodom eMCe placŠaleškim študentskim klubom, društvi in posamezniki, kljub razmeram, pripravlja pester veseli december! V tem prazničnem mesecu bodo združili moči in iskali poti do mladih, čeprav preko spleta.

Opažajo namreč, da je veliko dijakov in študentov v stiski, da se jih loteva malodušje in da so situacije že zelo naveličani, zato se preko različnih vsebin trudijo, da bi jim popestrili čas, mladi pa so na izjemno priljubljeni platformi Discord samoiniciativno ustvarili virtualni eMCe plac, kjer se srečujejo.

V decembru bodo med drugim nadaljevali s filmskimi večeri, kjer predvajajo dokumentarne filme o lokalni mladinski sceni in z glasbenimi prenosi in pogovori na različne teme preko projekta Neki kratkega. Od koncertov tako napovedujejo glasbeni cikel Sound Arson, ki so ga v sodelovanju z Muzejem Velenje posneli na Velenjskem gradu, hip hop večer Neki pretkanega s Slickom, na okrogli mizi, ki jo pripravljajo skupaj z društvom Železni aktivizem, bodo gostovali člani metal benda KAOZ, pokrivali bodo prenose društva COGO, ki napoveduje nekaj glasbenih nastopov in okroglo mizo. V Bralni razpravljalnici bodo gostili Velenjčana Branka Žličarja, ki je letos izdal prvenec, roman Prazni prostori, knjigo tudi brezplačno izposojajo.

Še vedno zbirajo knjižne predloge, ki jih lahko pošljete preko elektronske pošte pa v sporočilo na družbenih omrežjih. Izvedla se bo praznična edicija Reuse delavnice, vsak dan se na družbenih omrežjih odpre novo presenečenje oziroma naloga v eMCe adventnem koledarju, skupaj s Šaleškim študentskim klubom bodo promovirali projekt Maske mamo čez nos, organizirali Pub Quiz in nadaljevali s ciklom Uporabnih znanj. Do konca leta še poteka športni izziv, nagrade bodo podelili za največ vzponov na Koželj in za najboljšo fotografijo s poljubnega vrha. Ker je čas omejevanja socialnih stikov v marsikom prebudil potrebo po izražanju čustev in občutkov skozi različne oblike umetniškega ustvarjanja, še posebej vabijo k sodelovanju na kreativnem natečaju “Nova realnost”, ki bo potekal do konca januarja pod okriljem programa eMCe plac ozavešča.

Okrepili so program eMCe pomaga, ki je v tem času na voljo trikrat tedensko, na daljavo pa se srečuje tudi podporna skupina. S polno paro s svojimi aktivnostmi nadaljuje prostovoljska skupina Udarnik MC Velenje, ki ne bo pozabila na najbolj ranljive skupine. 

Vsi skupaj si želijo, da bo kljub težki situaciji ta december prijeten, topel, prazničen in prijazen do vseh.

Vir: Mladinski center Velenje