Vključenost

V Medvodah ustanovili Klub medvoških študentov

16. 3. 2023 avtor: Zavod Sotočje Medvode

Mladi v Medvodah so v začetku leta 2023 pristopili do Javnega zavoda Sotočje Medvode, ki upravlja z mladinskim centrom Klub Jedro, z interesom in željo po ustanovitvi novega Kluba medvoških študentov. Zavod Sotočje jim je pomagal pri pridobivanju in pisanju ustrezne dokumentacije ter pri vzpostavitvi dialoga med ustanovitelji in Občino Medvode. Zavod Sotočje se je s predstavniki Kluba Medvoških študentov dogovoril o souporabi prostorov mladinskega centa za potrebe izvajanja aktivnosti Kluba medvoških študentov, s pripadajočo tehnično infrastrukturo. Tako je Klub medvoških študentov v prostorih mladinskega centra izvedel uvodno zabavo in srečanje zainteresiranih članov ter na samem dogodku zabeležil več kot 100 vpisov v društvo.

Klub medvoških študentov tako predstavlja dodano vrednost na področju mladine v lokalnem okolju, saj v sodelovanju z mladinskim centrom načrtujejo izvajanje različnih aktivnosti za mlade kot so zabave, karierna tržnica, izobraževalne aktivnosti, izmenjevalnice, športne dogodke, kulturni program, mreženje s sorodnimi lokalnimi organizaciji ipd.

Mladinski center jim nudi souporabo prostorov, tehnične opreme, prireditvenih stolov in miz, pomoč pri promociji in prijavi na razpise, pomoč pri urejanju in pisanju dokumentacije za namen kvalitetne izvedbe aktivnosti.