Prostovoljstvo

V Mladinskem centru Brežice dva nova prostovoljca iz tujine

17. 11. 2020 avtor: Mladinski center Brežice

Mladinski center Brežice, od oktobra, v okviru projekta ClimeArt – z umetnostjo nad okoljske probleme, gosti dva prostovoljca. Katarzyno, ki je prišla v začetku oktobra in Stefana, ki se jim je pridružil malce kasneje.

Pobudo za projekt so podali lokalni mladi prostovoljci, ki so prepoznali okoljevarstvene izzive družbe in željo po spodbujanju, informiranju in udejstvovanju mladih k tovrstnim izzivom. S pomočjo umetnosti in kulturnih vsebin želijo aktivno in kritično predstaviti okoljevarstveno problematiko in dileme trenutne družbeinformirati lokalno skupnost in spodbuditi mlade k aktivni participaciji pri reševanju okoljevarstvene problematike kot tudi širšemu udejstvovanju v lokalnem okolju, promovirati pomen solidarnosti in prostovoljstva v družbi ter promovirati program Evropske solidarnostne enote. Ena izmed glavnih aktivnosti projekta pa je tudi izdelava scenarija in izvedba gledališke igre, ki bo vsebinsko vezana na tematiko okoljevarstva.

Kljub oteženim organizacijskim razmeram se je ekipi prostovoljcev uspelo sestati v živo, kjer so po uvodnem spoznavnem sestanku predstavili ideje o posameznih aktivnostih in njihovi izvedbi. Zaradi okoliščin v povezavi z ukrepi vezanimi na trenutno epidemijo, se je skupina odločila, da bodo dogodki, do preklica, potekali preko spleta.

 S tem namenom sta Katarzyna in Stefan že pričela s snemanjem »podcasta«, del ekipe načrtuje tudi izvedbe intervjujev z različnimi strokovnjaki, pod imenom GreenUp Brežice pa bodo tudi vzpostavili družbena omrežja, kjer bodo redno objavljali vsebine vezane na projekt ClimeArt. Prostovoljci upajo, da bo iniciativa GreeUp Brežice tudi živela po zaključenem projektu, postala steber dobre prakse, spodbudila, motivirala mlade k še bolj aktivni udeležbi in solidarnosti v družbi ter postala »odskočna deska« za nadaljnje projekte vezane na prostovoljstvo.

Tekom projekta bodo na njihovi spletni strani redno objavljali mesečne reportaže in ostale informacije vezane na projekt.

Aktivnosti projekta pa bodo kmalu dostopne na družbenih omrežjih, zato jih spremljajte na facebooku in na instagramu

Prostovoljca pišeta tudi blog, ki je dostopen tukaj.

Projekt sofinancira program Evropske solidarnostne enote Evropske Unije.Kaj ponuja program Evropske solidarnostne enote in kdo lahko sodeluje pa več na povezavi

Vir: Mladinski center Brežice