Kultura / Prostovoljstvo

V natečaju za oratorijsko himno sodelovalo rekordno število mladih

16. 5. 2024 avtor: Zavod Salesianum
mladi

Natečaj za oratorijsko himno je postal že lepa tradicija, na katero se vsako leto odzove več mladih ustvarjalcev. Kot vsakič so dobili izziv napisati skladbo, ki bo s kvalitetnim besedilom spregovorila o letošnji oratorijski temi, hkrati pa z živahno melodijo spravila razpoloženje otrok v višjo prestavo.

Na ta izziv je letos odgovorilo rekordnih 41 mladih avtorjev, ki je oddalo 26 predlogov pesmi. Če upoštevamo še glasbenike in pevce, ki so sodelovali pri nastanku demo posnetkov, je skupno sodelovalo kar 56 mladih.

Strokovna komisija je imela torej težko delo in veliko dobrih predlogov, a jo je najbolj prepričala skladba avtorjev Marte Bevc, Žane Mikec in Nejca Mikec z naslovom »Ostanem zvest!«. Sledilo je studijsko snemanje skladbe, oblikovanje koreografije za animacijo otrok in snemanje uradnega videa, v katerem so svoj pečat pustili dijaki Gimnazije Želimlje.

Mladi so bili vključeni v celoten proces in s tem krepili svoje kompetence ter ustvarjalnost. Na končni izdelek so lahko ponosni, prav tako pa so izkušnje petja zmagovalne skladbe na srečanjih animatorjev pokazale, da se bo pesem na poletnih oratorijih nadvse hitro prijela.

Vse mlade, ki so sodelovali v natečaju, smo pri Oratoriju Slovenija za njihov prispevek simbolično nagradili, več najboljšim skladbam pa smo dali tudi mesto v oratorijskem priročniku in na našem YouTube kanalu.