Finance

V Rogaški Slatini so debatirali o denarju

23. 4. 2024 avtor: Mladinski svet Občine Rogaška Slatina
mladi

V februarju smo objavili razpis #povej z namenom spodbujanja uresničevanja idej mladih v naši občini. Prejeli smo štiri zanimive projekte, ki smo jih skrbno pregledali in ocenili po določenih merilih. Največ točk je zbral projekt Denar 101: Osnove osebnih financ za mlade, Enuoie, društva za celostni razvoj.

Delavnica, ki smo jo skupaj z omenjenim društvom, izvedli preteklo soboto, 13. aprila 2024, je bila polna zanimivih pogovorov, koristnih nasvetov in praktičnih primerov. Skupaj z udeleženci smo s pomočjo delovnih listov raziskovali, kako spremljati in upravljati svoje prihodke ter odhodke, katerim investicijam lahko zaupamo in kako oblikovati finančni načrt, prilagojen lastnim ciljem in željam.

Ob interaktivni delavnici smo si privoščili tudi okusne prigrizke in osvežilne pijače ter se poglobili v različna vprašanja, ki so jih obiskovalci imeli glede načrtovanja svojih financ, npr. kako pametno investirati svoj denar, kaj so kripto valute in kako jih lahko uporabljamo, kako obvladovati denar kot dijak ali študent brez lastnih prihodkov …

Namen dogodka je bil mladim olajšati prehod iz mladostništva v odraslost in jim na enem mestu ponuditi dostop do pomembnih informacij. Zato smo še posebej veseli, da se mladi poleg zabavnih in športnih aktivnosti udeležujejo tudi tovrstnih dogodkov.

Društvu Eunoia pa čestitamo za odlično sodelovanje in izvedeno delavnico!