Vključenost

Vabilo na regijski dogodek v koroški regiji – Rastimo skupaj 2019

19. 8. 2019 avtor: Uredništvo

Ste mladi dovolj obveščeni o priložnostih in možnostih za participacijo v lokalnih skupnostih? Želite mladi spremeniti načine obveščanja in sodelovanja v lokalnih skupnostih?

Urad RS za mladino in Mladinski svet Slovenije v sodelovanju z Mestno občino Slovenj Gradec in mladimi iz Slovenj Gradca vabijo na regijski dogodek projekta Rastimo skupaj 2019 v koroški regiji.

Dogodek bo potekal v petek, 6. septembra 2019, ob 15.30 v Mladinskem kulturnem centru Slovenj GradecOzare 18, Slovenj Gradec.

Na dogodek se prijavite preko elektronske prijavnice, do petka, 30. avgusta 2019.

Na dogodkih Rastimo skupaj 2019, ki se izvajajo v sodelovanju z izbranimi občinami in mladinskimi organizacijami že peto leto zapored, si prizadevajo okrepiti razvoj lokalnih mladinskih politik. Letošnji projekt Rastimo skupaj je osredotočen na informiranje mladih in vključevanje mladih v procese odločanja.

Na regijskem dogodku bo poudarek na informiranju mladih na lokalni in regijski ravni, na komuniciranju z mladimi, na načinih in uporabi komunikacijskih orodji ter vključevanju mladih v procese odločanja na lokalni ter regijski ravni oz. e-participaciji mladih.

Predstavljeni bodo primeri dobrih praks vključevanja mladih v procese odločanja, portal mlad.si ter prispevek z naslovom: Se slišimo? Komuniciranje občine z mladimi in mladih z občino. Na regijskem dogodku bo potekala tudi delavnica na temo informiranja in vključevanja mladih v procese odločanja. Predlogi za spremembe v regiji in občinah, ki bodo nastali na delavnici, bodo predstavljeni odločevalcem na okrogli mizi. Na dogodku bodo o lokalnih mladinskih politikah razpravljali mladi in predstavniki občin v koroški regiji.

 Vir in foto: Mladinski svet Slovenije