Zabava in prosti čas

Več znanja za več turizma

13. 9. 2019 avtor: Uredništvo

Turistična zveza Slovenije mlade vabi k sodelovanju na 17. mednarodnem festivalu Več znanja za več turizma na temo FESTIVAL NAJ BO.

Festival je lahko enodnevni dogodek v obliki sejma, zabave, karnevala, gala srečanja, dneva ali noči pravljic, likovne delavnice. Lahko je tudi večdnevni dogodek, kjer se na istem mestu zvrsti več zaporednih dogodkov v obliki koncertov, gledaliških iger, filmskih projekcij, glasbe, običajev, kulinaričnega in adrenalinskega doživetja.

Z letošnjo temo želijo privabiti čim več mladih, ki bi po vzoru največjih festivalov, pripravili dogodek v svojem domačem kraju. Mlade pozivajo, da v svojih nalogah pripravijo oz. organizirajo festival, ki bo za obiskovalce poleg festivalskega dogajanja vključeval tudi turistično in ostalo lokalno ponudbo. Sodelovanje na festivalu vključuje pisno predstavitevturističnega proizvoda – nalogeizdelavo promocijskega spota in predstavitev na sejmu Alpe-Adria.

Rok za oddajo pisne predstavitve je 10. januar 2020. Več informacij na povezavi.

Projekt Več znanja za več turizma predstavlja povezovanje formalnega izobraževanja v srednji šoli z delom v neformalnih oblikah (izbirne vsebine v učnem programu, ki dopuščajo delo na različnih interesnih področjih), kar lahko pomembno prispeva k turističnemu razvoju kraja in lokalne skupnosti. Dijaki in dijakinje izdelajo raziskovalne naloge na temo razvoja turizma.

Vir in foto: Turistična zveza Slovenije